keskiviikko 18. helmikuuta 2015

TonttiEnsimmäisen kirjoituksen aika.
Ajattelin tehdä lyhyen katsauksen siitä mitä on tapahtunut tähän päivään mennessä. Elämme siis tällä hetkellä hemikuuta ja suunnittelu on kovassa vauhdissa. Kuvituksena käytän syksyllä tontilta otettuja kuvia.


Etsiskelimme tonttia loppukesästä 2014 alkaen ja katsoimme silloin myös tätä meidän tonttia. Emme kuitenkaan uskaltaneet vielä silloin tehdä lopullista ratkaisua tontin suhteen kun kaikki muut vaikuttavat tekijät olivat niin auki vielä silloin. Emme olleet tehneet lopullista päätöstä vielä siitäkään, että rakennammeko yksi- vai kaksikerroksisen talon, vai ostammeko valmiin kohteen jossa tekisimme ainoastaan remonttia. Aluksi suunnitelmissa oli rakentaa yksikerroksinen talo ja kahden auton lämmin autotalli. Katselimmekin pääsääntöisesti tontteja joihin kaavan mukaan sai rakentaa yhteen tasoon. Kaupungilla olisi sellaisia tontteja ollutkin myytävänä, mutta hinta oli aika kova ottaen huomioon tontin pohjan, joka oli savista niittyä. Paalutus ja mittavat maanvaihdot olisivat korottaneet rakennuskustannuksia huimasti, jolloin budjetti olisi venynyt liikaa.  Syksyn edetessä emme kuitenkaan löytäneet sopivaa tonttia mihin olisi saanut rakentaa yhteen tasoon. Marraskuussa palasimme ajatuksissamme sitten takaisin tälle tontille koska tässä pohja on ainakin päällisin puolin tarkasteltuna kalliota ja paikka on rauhallinen. Ainut hidaste tämän tontin osalta oli se, että kaava määrää rakentamaan kahteen tasoon. Miettisimme aikamme ryhdymmekö rakentamaan kaksikerroksista taloa jolloin kustannukset heti kasvavat merkittävästi, vai jatkammeko etsintöjä. Jostain kumman syystä päätimme yhtenä iltana että tämä me otetaan. Teimme tarjouksen myyjälle ja joulukuussa teimme kaupat tontista.

Kun käsiraha tontista oli maksettu, kävimme rakennustarkastajan kanssa tontilla katsomassa mitä hänen näkemyksen mukaan tontille tulisi rakentaa. Koska alue on vanhempaa omakotitaloaluetta ja kaava on tehty 1993 ei rajoittavia tekijöitä kaavassa juuri ollut muutakuin tämä kaksikerroksisuus. Näin ollen rakennustarkastaja antoi melko vapaat kädet talon suhteen. Rakennuspaikasta olimme yhtämieltä siitä, että talo sijoitetaan rakennusruudun takanurkkaan, ehkä jopa osittain ruudun ulkopuolelle. Näin saamme kaiken mahdollisen ilta-auringon etupihallemme, jossa on mukava oleskella. Myös autotallin paikkaa hahmoteltiin ja sekin löysi melko helpolla oman loogisen paikkansa.

Rakennusoikeutta tontilla on 200 m² + 30 m² talousrakennukselle. Talousakennuksen 30 m² lisäksi toki saa rakentaa autokatoksen joka ei vie rakennusneliöitä. Suunnitelmissa onkin nyt rakentaa yhden auton talli ja kylkeen autokatos.


Autotalli tulee alustavien suunnitelmien mukaan nousemaan tuohon etualalla olevien puiden kohdalle. Talo tulee nousemaan hieman kauemmaksi. Tuohon missä pilkottaa paljasta kalliota yritämme sijoittaa tienpuoleisen julkisivun.

Kun tonttikaupat oli tehty tein seuraavana päivänä lainhuutohakemuksen maanmittauslaitokselle. Hakemus lähti siis viikolla 51 ja viime viikolla (viikolla 7) saimme laskun postissa lainhuudon kirjaamisesta. Eli näin alkuvuodesta lainhuudon saaminen ei kestänyt kovinkaan kauan. Kesällä ja syksyllä se saattaa viedä useamman kuukauden.

Nyt helmikuussa viikolla 8 olemme siinä pisteessä että olemme pyytäneet useamman tarjouksen vesikattovalmiista talotoimituksesta. Ylivoimaisesti parasta palvelua olemme saaneet Kannustalon edustajalta, Insinööritoimisto Erkki Koivusalon rakennusinsinööriltä, Kaarle Koivukankaalta. Kannustalo oli myös ensimmäinen joka sai tarjouksen laskettua ja kunnon havainnekuvat toteutettua.
Kuluvalla ja tulevalla viikolla käymme läpi kaikki saamamme tarjoukset. Nyt kun saamme tarjouksia eteemme tuntuu että meillä on jotain konkreettisempaa josta jatkaa suunnittelua. Budjettia täytynee alkaa tarkentamaan ja tämän hetkisen talon myyntiä täytyy saada vauhditettua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti