keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Keittiön suunnittelu

Nyt kun talopaketista on tehty kaupat ja rakennuslupakuvia piiretään puhtaaksi täytyy myös ainakin alustava keittiösuunnitelma olla tehtynä. Rakennuslupakuvissa täytyy nimittäin osoittaa paikat kodintekniikalle ja kaikille laitteille vaikka ne myöhemmin vaihtaisivatkin paikkaa.

Alusta asti meillä on keittiön suhteen ollut tietyt toiveet ja kriteerit. Yksi niistä in I-keittiö saarekkeella. Pohjakuvassamme piirsimmekin keittiön niin että se koostuu kolmesta eri moduulista. Saarekkeesta, pidemmästä seinäkaapistosta ja lyhyemmästä seinäkaapistosta. Ulkoasun suhteen olemme halunneet, että lopputulos on ajaton ja pelkistetty. Kuitenkin niin, että keittiössä olisi jokin detalji joka muistuttaisi talon rouheasta ulkokuoresta.  Jos nämä asiat ovat olleet niin sanotusti selviä ja helppoja päätöksiä, niin värin valinta ei ole ollut. Vuorotellen olemme olleet jompaa kumpaa mieltä, ensin piti tulla musta, sitten valkoinen, sitten taas musta ja viimeksi valkoinen. Asiaa on vaikeuttanut se, että sitä oikein mieluisaa etusarjaa ei oikein ole löytynyt.

Kiertelimme jo helmikuussa keittiöliikkeissä ja kävimme jo kahdessa paikassa pyytämässä ensimmäisen tarjouksenkin. Toisesta mustasta keittiöstä ja toisesta valkoisesta maustettuna tammella. Asiaa tietysti hidastaa ja jonkin verran hankaloittaa se, että emme vielä voi lyödä keittiökauppoja lukkoon, sillä rakennuslupa on vielä hakematta.

Toinen asia mikä on aiheuttanut päävaivaa suunnittelussa on ollut kodinkoneiden ja eri työpisteiden asettelu keittiössä. Meidän tulevan keittiön mitat on siinä mielessä vähän hassut että saareke on pituudeltaan 2100 jolloinka siihen ei pysty laittamaan sekä liesitasoa, että vesipistettä. Näin ollen on tarvinnut miettiä miten kaikki toiminnot sijoitetaan niin, että ne on loogisesti, helposti hyödynnettävissä ja ympärille jää riittävästi työskentely- ja laskutilaa. Myös kylmälaitteiden kohdalla on ollut valinnan vaikeus. Laitammeko kaksi 600 mm kaappia vierekkäin vai riittääkö meille side-by-side mallinen, 900 mm leveä yhdistelmäkaappi? Haluammeko jääpalakoneen, ja onko se välttämätön? Vai olisiko sittenkin integroidut kylmäkoneet ulkonäöllisesti paras vaihtoehto?

Näitä ajatuksia olemme pyöritelleet niin, että olemme melkein pyörällä päästä. Nyt alkaa kuitenkin olla suunnitelma valmiina ja keittiön toimittajakin valittu. Palaan hieman myöhemmässä vaiheessa valintoihin joita keittiössä tehtiin. Tässä kohtaa kun ei vielä ole mitään kuvamateriaalia näytettäväksi.

Alla muutama inspiraatiokuva joista se ajatus sitten lähti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti