maanantai 29. kesäkuuta 2015

Tontilla alkaa tapahtua

Vihdoin työt ovat alkaneet tontilla. Viikonloppuna miehet pitivät puutalkoot ja kaikki tarvittavat puut kaadettiin. Lauantaina taisi moottorisaha laulaa aamu kymmenestä ilta kymmeneen. Ja kaatuihan sinä aikana melkoinen määrä puita. Enemmän kuin olimme lähtötilanteessa edes kuvitelleet. Jotenkin tuntui, että tontilla ei paljoa puita edes ollut, mutta jostain kumman syystä niitä sitten kuitenkin oli. Ensimmäinen erä joka piti sisällään kaikki pienet puunalut ja ranteen paksuiset rangat oli sitäpaitsi jo aiemmin kaadettu. Nyt keskityttiin niihin isoihin puihin.
Yllä kuvaa lähtötilanteesta syksyllä 2014. Eikö näytäkin melko avaralta? Oikeassa reunassa muutamia isompia koivuja ja mäntyjä, sekä tonti takaosassa kuusia ja mäntyjä. Joukossa sekalainen seurakunta ranteen vahvuisia lehtipuita.
Tässä kuva tontin takaosasta ennen kuin alettiin kaataamaan isompia puita. Pikkupuut on tässä kohtaa siistitty pois ja risut kerätty yhteen kasaan.Ja sitten päästiin hommiin. Tässä lähtee ensimmäinen kuusi kaatumaan.


Ja hupsista, siinä niitä nyt on ristinrastin. Sunnuntaina myös minä pääsin käärimään hihat kun H:n kanssa paiskittiin hommia. Koska tontti on sen verran pieni, tai ainakin kuvittelemme niin, päätimme siirtää tulevat polttopuut toisaalle rakennusprojektin ajaksi. Silloin ne eivät ole tiellä, eikä tontille myöskään jää epämääräistä ikuisuuskasaa. Sen lisäksi klapejen teko on kevyempää halkaisukoneella. Sitähän ei toistaiseksi vielä pysty tontilla käyttämään kun sähköliittymää ei vielä ole tehty. Onneksi saamme polttopuut säilöön kohtuullisen matkan päähän, ja siellä voimme samalla tehdä pölleistä valmiita klapeja kuivumaan. On sitten polttopuut valmiina ensi talveksi. Ja varmasti sitä seuraavaksikin.Vaikka viikonlopun aikan saimme paljon aikaan, riittää risusavottaa tontilla vielä useammalle kerralle. Seuraavaksi täytisi saada kaikki puupöllit kuljetettua säilöön ja sen jälkeen kaikki oksat ja risut kuljetettua pois tontilta. Täytynee varmaan tilata siirtolava johon saadaan toivottavasti kaikki kerralla kyytiin.

2 kommenttia:

  1. Mukava lukea teidän projektista. Itse aloitimme puiden kaatamisen tontilta viime syksynä. Meillä puita kaadettiin tien ja tontin alta 5 kuukautta kaikki illat ja viikonloput, mutta nyt sekin tuntuu jo kaukaiselta ja muutto lähenee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli tontilla sen verran hankalia ja ahtaasti kasvavia puita, että päädyimme turvautumaan ammattilaisen apuun jotta säästyttäisiin vahingoilta. Tämä kyllä kannatti, homma hoitui ripeästi ja meille jäi vain risut ja klapihommat :)

      Poista