keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Rakennuslupa

Vihdoin ja viimein, tuo odotettu paperi on kourassamme. Aivan uskomatonta miten se voikaan kestää. Tuntuu hassulta, miten kuntien välillä voi olla niin suuria eroja käsittelyajoissa.

Me toimitimme hakemuksemme sisään toukokuun lopulla. Kyllä, olimme tietoisia, että kesälomat ovat siinä kohtaa aluillaan, mutta jotenkin kuvittelimme kuitenkin, että lupahakemus ehdittäisiin käsitellä ennen sitä. Toisin kävi. 

Haimme poikkeuslupaa, sillä autotallimme ylittää sille sallitut neliöt. Siirrämme siis asuintalosta ylijääneet neliöt autotalliin, jolloin saamme edes jotenkuten yhden auton kokoisen tallin sekä erillisen varaston. Tästä syystä jouduimme siis hakemaan poikkeuslupaa joka käsiteltiin ensin kaavoituspuolella. Sen päätöksen saimme elokuun toisella viikolla. Poikkeuslupapäätöksellä oli kahden viikon valitusaika, joten jouduimme odottamaan, että lupa tuli lainvoimaiseksi ja vasta sen jälkeen se käsiteltiin rakennusvalvonnassa. Hakemuksemme oli siis rakennusvalvonnan pöydällä yhteensä 14 viikkoa!! Eniten tässä harmittaa se, että nyt aikataulu on todella kireä pohja- ja perustustöiden osalta, sillä talopaketti on tulossa jo viikolla 45, siis kahdeksan viikon päästä. 

Vaikka aikataulu nyt painaakin päälle, olemme vihdoin päässeet aloittamaan, ja projekti lähtee oikeasti käyntiin. Tästä se nyt alkaa!

2 kommenttia:

  1. Meillä on melkein sama aikataulu. Rakennuslupaa odotellaan ja kaivuuhommat aloitetaan ensi viikolla. Talopaketti tulee viikolla 43. Teillä on hyvin kaikki ajoissa. Itseä vähän hirvittää ehditäänkö me ajoissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hui, teillähän on sitten vielä tiukempi aikataulu. Pidetään peukkuja, että kaikki menee suunnitellusti :)

      Poista