tiistai 22. syyskuuta 2015

Talopaketin tuloon 5 ehjää viikkoa

Hiljaa hyvää tulee..
no mutta entäs jos on jo kiire?

Kohta kaksi viikkoa takaperin kirjoitin, että tontilla alkoi kaivuutyöt. Tontin putsaus tapahtuikin ripeästi ja tontti olikin jo putsattu ja kannot viety pois kahdessa päivässä. Sitten odottelimme koko alkuviikon, että räjäytystöiden tekijät saapuisivat paikalle. He tulivat torstaina ja aloittivat porailun, joka jatkui perjantaina. Perjantaina olivat jo jonkin pienen paukunkin laittaneet, sillä kalliosta oli hävinnyt palanen. Eilen, maanantaina kun starttasi kolmas työviikko tontilla jatkui porailut. Illalla käydessämme tontilla totesimme, että taitaa olla lähes koko talon kohta nyt porattuna. Tänään tiistaina olisi tarkoitus räjäyttää tontti tasaiseksi. Työt siis etenevät, vaikka tuntuu ettei mitään tapahdu. Vaikeintahan tässä on tällaisen toimeliaan vain olla ja odotella, kun ei itse pysty asiaa mitenkään nopeuttamaan tai auttamaan. Ei auta kuin toivoa, että louhinnat saadaan tällä viikolla saatettua loppuun. Onneksi meillä kuitenkin on vielä 5 kokonaista viikkoa tämän viikon lisäksi ennen talopaketin toimitusta. Silti hirvittää, että ehdimmekö saamaan perustukset valmiiksi ennen sitä. 


 
Kun tontti oli saatu putsattua, kävimme yhdessä vastaavan kanssa mittailemassa hieman korkeuksia.  Meillä kävi aikamoinen tuuri tontin pohjan suhteen, sillä vältymme kanavalouhinnalta lähes kokonaan. Alla olevassa kuvassa näkyy miten sopivasti kallio laskee juuri siinä kohtaa missä olimme suunnitelleet tekniikan kulkevan. Ainoastaan pieni pohjalla oleva kumpare poistetaan kanavasta. Autotalliin joudumme pienen matkan kanavaa louhimaan, mutta siinä on kyse ihan muutamasta metristä.


2 kommenttia:

  1. Peukut pystyssä, että kaikki menee putkeen ja teillä on perustukset valmiina kun paketti saapuu! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin täytyy pitää peukut pystyssä, että saadaan hommat valmiiksi. Olisi vähemmän mukavaa kasata talo ilman perustuksia ;)

      Poista