keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Autotallin runko nousee

Maanantaina tehtiin perustusten tarkastusmittaus ja toimitettiin tarkastuspöytäkirja Kannustalolle. 
Pituusmitta olisi saanut heittää +/- 10mm, mutta meillä se heitti ainostaan - 2mm. 
Ristimitta oli just eikä melkein, ei siis yhtään heittoa mitassa, vaikka siinäkin olisi saanut olla +/- 20 mm.
Yläpinnan suoruus sai myös heittää +/- 5mm ja siinä tosiaan oli pientä heittoa, juurikin tuon sallitun rajalla, eli 5 mm.

Tiistaina saatiin viimeiset korotusvalut talon osalta tehtyä ja terassin pilarikengät valettua joten perustukset ovat nyt valmiina vastaanottamaan talopaketin tulevana maanantaina. Hyvin (pientä ironiaa kenties) siis ehdittiin saamaan kaikki valmiiksi deadlineen mennessä.

Kun perustukset oli saatettu valmiiksi siirtyivät miehet autotallin kimppuun. Kahteen pekkaan saivat lähes koko rungon pystyyn. Kuulema muutama ikkunan ylitys vielä uupuu. Kävin iltapäivällä viemässä kahvit ja nappasin silloin muutaman kuvan tekeleestä. 

Materiaalit autotallia vartenhan tulivat jo jokin aika takaperin, ja niitä olisi pitänyt olla riittävästi. Runkopuita ei kuitenkaan ollut tarpeeksi. Onneksi täältä pikkukylästäkin löytyy paikallinen puutyöliike josta saa kätevästi haettua aina jos jotain uupuu. Näin ollen pääsivät miehet jatkamaan pienen materiaalihankintareissun jälkeen taas pystytystä. 

Seuraavaksi odotellaan autotallin kattotuoleja jotka oli luvattu toimittaa jo kaksi viikkoa sitten. Silloin pieni viivästys ei haitannut, mutta nyt niitä tarvittaisiin, muuten työt seisoo tontilla turhaan. Toivotaan siis, että kattotuolit tulisivat tämän päivän aikana niinkuin on viimeksi eilen luvattu.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti