perjantai 23. lokakuuta 2015

Ontelolaattojen asennus

Ontelolaatat tilasimme Parmalta. Olimme alunperin tilanneet ontelot niin, että ne toimitettaisiin vasta viikkoa ennen talopaketin tuloa. Työmaalla kuitenkin alkoi olemaan asiat siinä pisteessä, että ontelolaatat pystyi paikoilleen asentamaan joten lähdimme tiedustelemaan mahdollisuuksista aikaistaa toimitusta. Tämä onnistui hienosti ja saimme toimitusta aikaistettua viikolla. 

Tiistaina tasan klo 13 saapui ontelolaattakuljetus. Nosturinkuljettajamme oli tullut paikalle puolituntia aiemmin asettelemaan auton valmiiksi nostohommia varten. Ontelolaattojen toimitukseen sisältyi kahden tunnin purkuaika jonka jälkeen ylimenevistä tunneista tulisi lisäveloitus. Tavoitteena tietysti oli saada kaikki ontelolaatat nostettua paikoilleen tuossa kahdessa tunnissa. Tämä onnistuikin hienosti, ja kaikki palaset saatiin paikoilleen määräajassa.


Perjantai aamuna olikin sitten vuorossa ontelolaattojen saumavalu. Kuraa meni saumoihin suunnilleen 3,6 kuutiota. Tilattiin 4 joten hieman oli sitten ylijäämää joka valutettiin terassin pilareihin sisälle. En ehtinyt kameran kanssa paikalle kuin vasta valun jälkeen kun miehet viimeistelivät saumoja. 

Valmista tuli. Enää hieman korotusvaluja kantavien sisäseinien kohdalle ja sisääntulon kohdalle, sen jälkeen onkin perustus valmiina talopakettia varten.

...................

Saatiin muuten vihdoin tehtaalta rakennekuvat ja toimitukseen liittyvä informaatiokin. En käsitä mitä posti oli sählännyt kun paketti oli jostain syystä toimitettu ihan väärään kaupunkiin vaikka vastaanottajana oli kyllä meidän tämänhetkinen osoite. Ihmeteltiin kun viikko sitten lauantaina tuli postin saapumisilmoitus tekstarina, että paketti on noudettavissa Porin Siwasta. Naureskeltiinki, että mahtaako talokin tulla Porin Siwan pihaan toimitusviikon aamuna. No vika ei ollut lähettäjässä vaan Postin järjestelmässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti