maanantai 26. lokakuuta 2015

Routaeristeet ja täyttöjä

Kun tasoituslaastit ja patolevyt oli asennettu sekä sadevesi- ja salaojaputket paikoillaan ja peiteltynä soralla oli seuraavaksi vuorossa routaeristeiden paikoilleen asentaminen. Samalla tontille tehtiin täytöt jotta piha asettuisi talven aikana.Tässä on menossa soran kärräys sadevesi- ja salaojaputkien päälle ja alle. Putket peiteltiin niin, että ne pysyvät tukevasti paikoillaan ja kallistukset ovat oikeisiin suuntiin. Päälle jäävä sorakerros tasoitetaan niin, että se loivasta laskee sokkelista maata kohden. Siihen oli hyvä ja helppo asetella routaeristeet. Routaeristeet olisi toki voinut käydä asettelemassa paikoilleen etukäteen ja sitten kaivinkoneella vain olisi kauhottu soraa päälle, mutta me toteutimme niiden asettelun samalla kun kaivinkone annosteli soraa. Homma kävi sillätavalla kätevästi ja nopeasti.


Styroksilevyjen sahaaminen olikin oikein antoisaa puuhaa, varsinkin kun joka paikka ja vaatekappale oli täynnä styroksinpaloja sen jälkeen. Homma ei sinänsi ollut mikään vaikea, minä olin sen päivän tontilla hanttina näitä styrokseja asettelemassa.

Kun talon osalta oli saatu routaeristeet paikoilleen ja täytöt tehtyä niin pitkälle kuin isolla kaivinkoneella pääsi jatkoimme takaseinälle kärräämistä käsivoimin. Kaikkia maakasoja emme tietenkään alkaneet käsin levittämään, mutta routareisteiden päälle tulevan soran kärräsimme paikoilleen. Maaurakoitsijamme tuli vielä uudemman kerran pienellä koneella tekemään ne työt mitä isolla ei mahtunut tekemään.

Autotallin osalta jatkankin juttua toisessa postauksessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti