maanantai 19. lokakuuta 2015

Sadevesiputket ja salaojat

Kaksi viikkoa ennen talopaketin toimitusta saimme kärrättyä sorat sadevesi- ja salaojaputkien ympärille ja päälle, jotta ne saatiin aseteltua lopullisille paikoilleen. Hommaa riitti oikein hyvin 4 hengelle. Varsinkin kun toinen kottikärryistä sanoi puolessa välissä urakkaa sopimuksen irti. Rengas nimittäin lyssähti melkein tyhjäksi. Ei auttanut kuin kärrätä vajaita kuormia sitten sillä kärryllä. 
Minä otin samalla kuvat kaikista putkista ja liitoksista. On sitten olemassa kuvat miten putket menevät jos niitä joskus tulevaisuudessa täytyy paikantaa. Eihän niiden paikantaminen nyt mikään kummoinen temppu ole, mutta onpahan kuvat olemassa. 

Sorakasa pieneni merkittävästi.  Melko haastavaa oli saada putkien kaadot kohdilleen. Pitkällä seinällä kun on pituutta 16m ja päädyssä 10m. Onnistuimme kuitenkin saamaan putket jotakuinkin paikoilleen ja minä toimin koeponnistajana. Kävin kaatamassa 10 l ämpärillä vettä jokaiseen sadevesikaivoon ja sitten eikuin odottelemaan kaivolle milloin vesi valuu jos valuu. Kyllä se hienosti valui läpi jokaisesta kaivosta joten homma toimii. Muutenhan tuo meidän sorapatja on niin kosteudenläpäisevä, että salaojaputkiin tuskin koskaan kerääntyy mitään vettä. Vaikka nytkin valuhommissa olemme pesseet kuraastioita ja kaataneet vesiämpäreitä maahan niin kaikki valuu silmänräpäyksessä maahan. Siinä mielessä on siis hyvä että talon paikka on kokonaan räjäytetty ja perustukset tehty sorapatjalle. Ainakin meillä on ennustettavissa kuiva alapohja.Valmista tuli onneksi hyvissä ajoin ennen pimeää. Tuosta terassin pilarien juuresta oli melkoinen taiteileminen kärryn kanssa kuorma päällä, ettei osunut pilareihin kärryn kulmalla saati sitten kipannut kuormaa väärään kohtaan. Aika ahdas rakonen oli kulkea kaltevassa maastossa (varsinkin sillä tyhjällä renkaalla..).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti