perjantai 16. lokakuuta 2015

Talopaketin toimitukseen 2 ehjää viikkoa

Niin se aika vaan vilisee ohi huomaamatta. Talopaketin tuloon on enää 2 ehjää viikkoa. Kohta meillä on jo seinät pystyssä. Vaikea kuvitella, että se on jo niin lähellä. Vaikka räjäytystöiden aikaan näytti aikataulu tiukalta olemme nyt saaneet kirittyä hyvin loppua kohden. Työmiehet ovat paiskineet hommia ja minä ja H olemme avustaneet minkä olemme kerenneet.

H on ollut hanttina joka päivä perustuksia tehtäessä. Minä olen juossut tontilla kuvaamassa ja viemässä iltapäivällä kahvia ja kahvileipää työmiehille. Käytin myös kaksi lomapäivää ja olin tontilla tasoittamassa sekä talon että tallin sokkelia oikaisulaastilla. Alla pieni kooste missä kohtaa tällä hetkellä mennään.

Viikolla 42 tapahtunutta

Talon sokkeli saatiin muurattua valmiiksi, alaohjauspuiden kiinnitykseen tarvittavat harjateräkset paikoillaan ja koko sokkeli tasoitettuna. Myös terassipilarit on valmiina. Autotallin sokkeli muurattuna ja tasoitettuna. Olen kahden päivän aikana vetänyt muureihin yhteensä 12 säkkiä oikaisulaastia. Melko tehokasta selkä- ja reisijumppaa.

Talon osalta salaoja- ja sadevesiputket sekä kaivot lähes kokonaan paikoillaan. Homma on tarkoitus viimeistellä vielä sunnuntaina.

Autotallin runkotarviketoimitus tuli tontille torstaina, joten maanantaina päästään sitten aloittelemaan autotallin pystytystä. H vitsaili kuljettajalle, että minä olen virolaista halpatyövoimaa ja kuski ei oikein tiennyt mitä uskoa. Sen siitä näköjään saa kun ahkerana on mukana hommissa... 


Viikonloppuna on vielä tarkoitus urakoida patolevyt  sekä taloon että autotalliin. Sadevesi- ja salaojaputket täytyy peitellä soralla jotta ne ovat valmiina kun keskiviikkona tehdään viimeiset täytöt ja tasoitukset tontilla.

Ontelolaattojen oli ensin tarkoitus tulla vasta viikolla 44, mutta saimme niitä aikaistettua jo ensi viikon tiistaille. Tiistaina siis saadaan ontelolaatat paikoilleen ja päästään tekemään viimeiset viimeistelyt perustusten osalta ennen talopaketin toimitusta. Autotalliakin ehditään saamaan aluille ennen talopaketin toimitusta.


Meillä on tontilla tällähetkellä aika ahdasta kun viimeiset tasoitukset ja täytöt on vielä tekemättä. Kunhan ne saadaan valmiiksi, niin on tilaa myös kaikelle materiaalille. Nyt niitä aseteltiin tallin taakse ja rakennusten väliin mihin ei ole tarkoitus tulla täyttöjä.


1 kommentti:

  1. Meidän paketti Kannuksesta tulee ensi viikolla. Jännää.

    VastaaPoista