perjantai 13. marraskuuta 2015

Autotalli edistyy

Samalla kun Kannustalon asentajat ahersivat talopaketin kimpussa meidän timpuri naputteli autotallia kasaan. H oli hanttina melkein koko viikon ja pojat saikin aika paljon aikaan. Runkohan oli jo pystyssä ja kattotuolit paikoillaan siinä kohtaa kun talopaketti saapui. Viikon aikana viimeisteltiin kattotuolien asennus, kukkopuut ja tietysti tuulituet laitettiin oikeille paikoilleen. Sen jälkeen seuraava työvaihe oli asentaa aluskate ja ruodepuut paikoilleen jotta saatiin talli säältä suojaan. Sitä seurasi tuulensuojalevyjen asennus seinille. Siinä huomasi kyllä suuren eron kun alkuviikosta H oli hanttina, niin tuulensuojalevyt nousi seinälle rivakkaa tahtia. Loppuviikosta kun timpuri oli yksin, kesti toki paikoilleen saaminen hiukan kauemmin. Kyllä siinä säästäisi pitkän pennin jos pystyisi läpi projektin olemaan itse hanttina kaikissa työvaiheissa. Valitettavasti palkkatyöläisenä se ei kuitenkaan ole mahdollista olla pois töistä muuta kuin mitä lomapäivät antaa myöden. Olemme kuitenkin yrittäneet sumplia lomapäivät niin, että saamme suurimman mahdollisen hyödyn niistä irti. Olemme molemmat säästäneet kesälomat nyt syksyyn/talveen, jotta voidaan olla raksalla hanttina. 


Nyt alkaa autotallissa olla kaikki tuulensuojalevyt ja niiden päällä koolaukset valmiina. Seuraavaksi täytyisi käydä hakemassa autotallin ikkunat ja käyntiovi, jotta saadaan ne paikoilleen. Sen jälkeen onkin vuorossa julkisivulaudan naputtelu paikoilleen.Lattialle asensimme eristeet viikonloppuna sekä kannoimme raudoitusverkot sisälle. Verkot täytyy vielä korottaa oikeaan kohtaan ja sitoa kiinni toisiinsa. Torstaina on suunnitelmissa asentaa kattopellit ja perjantaina on tarkoitus tehdä lattiavalu johon tulee jonkinlainen kulutusta kestävä master-pinnoite. Tästä lisää kun saamme valun tehtyä.

Tarkoitus olisi, että autotalli saadaan siihen kuntoon, että siellä voi säilöä talon ulkoovet kun ne muutaman viikon päästä toimitetaan työmaalle. Siksi haluamme saada lattiavalun tehtyä jotta se ehtii kuivua riittävästi. Sisäpuolisia pintoja ja niiden alle tulevia eristeitä ehditään sitten matkan varrella laitella paikoilleen. Pääasia olisi saada lukittava ja kuiva varasto talveksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti