lauantai 14. marraskuuta 2015

Kattopellit

Tilasimme talopaketin kattopellit asennettuna, jotan talon kattopellit tuli Ruukin miehet asentamaan. Pellit toimitettiin jo hyvissä ajoin viime viikolla. Asentajat tuli tontille seuraavalla viikolla asentamaan pellit katolle. Meille tarjottiin tehtaan kautta myös vesikourujen ja kattoturvatuotteiden asennus ja myynti, mutta päädyimme hankkimaan ne itse muualta. Kattopellit kuitenkin tuli nopeasti paikoilleen ja nyt meillä on talo kunnolla säältä suojassa. Enää täytyy saada elementtien ja kattotuolien väli levytettyä ja laudoitettua niin sitten voidaan alkaa eristämään ja saadaan lämmöt päälle.


Autotallin osalta peltien toimitus ei ihan mennyt niinkuin piti. Pellit kyllä toimitettiin hyvissä ajoin, mutta se ei hirveästi auttanut kun toinen paketeista oli metrin liian lyhyt. Ilmeisesti tilausvaiheessa rakennustarvikeliikkeen ja Ruukin välillä on joltain näppäriltä näpeiltä tapahtunut pieni näppäilyvirhe ja numerot on mennyt väärinpäin. Toinen paketti oli 4330 cm ja toinen 3430 cm. Huvittavintahan tässä on se, että piirustukset on koko ajan olleet samat ja katto on kokoajan ollu yhtä pitkä molemmin puolin. No, vahinkoja sattuu. Oikeanmittaisia peltejä on nyt sitten odoteltu kaksi tai kolme viikkoa, en enää edes muista milloin kuorma tuli. Tällä viikolla nyt vihdoin saatiin oikeanmittaiset pellit työmaalle ja päästiin asentamaan autotallin kattoa. 


Autotallin kattopellit asennettiin omin voimin. Kolmestaan miehet saivat katon muutamaa peltiä lukuun ottamatta päivässä valmiiksi. Nyt on sitten autotallikin säältä suojassa. Enää puuttuu ikkunat ja ovet niin meillä on jo varasto.


Kävimme muuten keskiviikkona rakennustarvikeliikkeessä ajatuksenamme, että noudamme autotallin ikkunat, jotta saamme ne asennettua paikoilleen. Meille oli ilmoitettu, että ikkunat ovat rakennustarvikeliikkeen pihassa ja noudettavissa. Jostain kummasta syystä niitä ei kuitenkaan ollut kun niitä menimme hakemaan. Kovin lupailtiin, että perjantaina tulevat. Tätä kirjoittaessani on perjantai jo puolipäivässä eikä vielä ainakaan ole kuulunut mitään. Katsotaan miten niiden kanssa käy. Luultavasti odottelemme vielä useamman viikon niitäkin. 

Onneksi reissu ei ollut ihan turha, sillä kävimme samalla katsomassa millaisen kulkuoven myyjä oli meille autotalliin ajatellut. Onneksi kävin katsomassa ennen ostopäätöstä. Ei ollut kyllä ollenkaan sellainen mitä haluamme. Hinta oli huokea, mutta sen oli kyllä näköinenkin. Ihan eri paneelia kuin mitä julkisivu tulee olemaan. Päädyimme pyytämään tarjousta samanlaisesta ovesta kuin mitä taloon tulee, mutta ilman ikkunaa. Katsotaan miten käy, niissä on kuulema aika pitkä toimitusaika. Myyjä lupaili selvittää jos jostain varastosta löytyisi oikea ovi mutta väärän värisenä. Koska ovi on aito puuovi, voimme sen itse maalata oikean väriseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti