torstai 5. marraskuuta 2015

Talopaketin pystytys osa II

Toinen pystytyspäivä

Toisena pystytyspäivänä jatkui työt heti aamutuimaan. Ensin kiinnitettiin loput kantavat rakenteet paikoilleen. Kun alakerta oli valmiina vastaanottamaan yläkerran elementtejä ja kattotuoleja alkoi palikoiden paikoilleen sovittelu. 


Näistä kattotuolien palasista koottiin päivänaikana meidän katon kantava rakenne. Kattotuolit koostuivat monesta erilaisesta palasesta johtuen siitä, että meillä on alakerrassa olohuoneen osalta auki ylös asti.
 


Välillä täytyy pitää kahvitaukoa.Ensin asennettiin yläkertaan tuleva kantava väliseinä jonka varaan kattotuoleja laskettiin. Kun ehjät kattotuolit oli paikoillaan asennettiin seuraavaksi päätykolmiot. Sen jälkeen alettiin nostelemaan paikoilleen palasista koostuvia kattotuoleja. 

Yläkerran kantava väliseinä joka siis erottaa käytävän wc:stä ja vaatehuoneista tuli ensin hieman väärään paikkaan. Sitä jouduttiin siirtämään ymmärtääkseni hiukan keskemmälle rakennusta jotta kattotuolit saatiin sopimaan.


Samalla kun Kannustalon pystyttäjät kasasivat taloa, H ja meidän timpuri olivat autotallin kimpussa. Ensimmäisenä pystytyspäivänä jäi sen osalta aika vähän vähälle ja aluskatteen asennusta jatkettiinkin seuraavana päivänä. Kannustalon pystytysporukka on hoitanut omaa työmaataan, meillä ei ole ollut asiaa sinne avustamaan tai sotkemaan työjärjestystä, joten meille on jäänyt hyvin aikaa jatkaa autotallin kimpussa. 

......................................
 
Rakennustelineet jotka kiireellä pilkkopimeässä kasasimme ensimmäisen pystytyspäivän illalla ovat seisseet käyttämättöminä koko toisen pystytyspäivän. Turhaan siis hötkyilimme. Toisaalta, ovatpahan nyt paikoillaan ohjeiden mukaisesti. Hieman loppui materiaalit kesken, ja joudumme purkamaan toiselta puolelta pienen pätkän ja siirtää sen toiselle puolelle työn edetessä.
 

1 kommentti:

  1. Onnea talopaketin saapumisesta! Hienosti etenee. :)

    VastaaPoista