tiistai 10. marraskuuta 2015

Talopaketin pystytys osa III

Kolmas pystytyspäivä


Kolmantena pystytyspäivänä asennusporukalla jatkui edelleen sama ripeä tahti. Nosturilla nostettiin aamulla vielä edellisenä päivänä uupumaan jääneet kattorakenteiden palaset paikoilleen. Kun kattotuolit oli kaikki paikoillaan, nostettiin vielä rakennustelineiden päälle molemmin puolin asentajien tarvitsemia puutavaroita. Nämä tulevat ilmeisesti aluskatteen asennukseen ja räystäiden viimeistelyyn.

Kun asentajat olivat käyttäneet nosturia tarvitsemansa verran tarjosivat he meille vielä mahdollisuutta siirtää tavaroita jos tarvetta olisi. Otimme tietysti tilaisuudesta vaarin ja siirsimme ensimmäisena tarvittavien tuulensuojalevyjen päältä puutavaranipun ja kipsilevyt syrjään. Helpottaa huomattavasti kun ei tarvitse käsin nippuja siirtää.

Nosturi poistui paikalta klo yhdeksän jälkeen ja asentajat kiipesivät katolle aloittelemaan aluskatteen asennusta.


Kiertelin hieman tontilla kuvailemassa taloa eri suunnista. Ilman laajakuvaa on hieman vaikeaa saada kivoja rajauksia aikaan kun talo tuntuu niin valtavalta läheltä katsoessa. Alla kuitenkin hieman kuvia.


Asentajan saivat päivän aikana toisen lappeen aluskatteen ja räystäiden osalta kokonaan valmiiksi. Illalla he vielä viimeistelivät talon nurkkia sisäpuolelta. 

Neljäs pystytyspäivä

Neljäntenä pystytyspäivänä asentajat viimeistelivät aluskatteen ja räystäät toiselle lappeelle. He saivat hommat valmiiksi iltapäivällä jonka kunniaksi sitten juotiin vielä pystytyskahvit.
Kannustalon edustaja ja samalla meidän pääsuunnittelija tuli myös paikan päälle käymään. Vastaavan kanssa käytiin läpi, että kaikki mitä piti oli kunnossa ja tehtynä. Sen jälkeen kirjoiteltiin hieman nimiä papereihin ja homma oli asentajien osalta kunnossa. He lähtivät ajelemaan viikonlopuksi kotiin. Kuulema taas seuraavana maanantaina oli uusi työmaa odottamassa. Me jäimme vielä odottelemaan tietoa milloin Ruukin miehet tulevat asentamaan kattopeltejä. Siitä sitten vielä erikseen juttua myöhemmin kunhan pellit on ensin asennettu.

Kun asentajat olivat lähteneet alkoi meillä työmaan siivous. Olemme yrittäneet kerätä aina kaikki naulat ja terävät esineet pois maasta jotta koira voi liikkua tontilla. Aika nopeasti kuitenkin tulee iltaisin jo pimeä, ja silloin on siivoaminenkin hieman tylsää vaikka valaistuskin tontilta löytyy.

Alla vielä kuvaa työmaalta neljännen asennuspäivän iltana.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti