perjantai 27. marraskuuta 2015

TILANNEKATSAUS

Pitkästä aikaa ehdin tänne blogiinkin tulla kirjoittelemaan. Työmaalla on edennyt hommat niin kovaa vauhtia, että ei meinaa mukana pysyä, saati sitten dokumentoimaan reaaliajassa tänne blogiin. Kuvien ottaminen on nyt viime viikkoina jäänyt vähemmälle. Osittain sen takia, että en ole päiväsaikaan ehtinyt kuvailla ja osittain koska töistä päästyä on jo niin pimeää, että ei saa aikaiseksi mitään julkaisukelposta materiaalia. Kolmanneksi työmaalla hommia on riittänyt joka illalle, joten ei siinä kauheasti kameran kanssa ole ehtinyt heilumaan. Yritän viikonloppuna saada taltioitua hieman työvaiheita kuvamuotoon. 

Ajattelin, että tekisin tässä kohtaa pienen tilannekatsauksen mitä tontilla on viime viikkoina tapahtunut, missä mennään ja mitä meillä on työnalla. Yritän kirjoitella eri vaiheista sitten omat postaukset hieman jälkijunassa.

No mitä siellä työmaalla on oikein tapahtunut sitten viime kerran?

 

Viimeksi taisin kirjoitella autotallin lattiavalusta. Autotalliin emme sen jälkeen ole tehneet mitään konkreettista. Yksi puuttuva kattopelti ja harjapelti puuttuu yhä edelleen. Lattiavalu kuivui hyvin ja olemmekin saaneet nyt autotallin tarvikesuojaksi. Autotallin kulkuovi on vihdoin tilattu monen mietinnän jälkeen. Ikkunat saimme haettua kaksi päivää sitten. Niiden paikalleen laitto alkaa olla ajankohtaista kohtapuolin. 

Talon puolella onkin sitten tapahtunut enemmän. Puhallusvillat piti tilata aika aikaisessa vaiheessa, joten arvioimme, että yläkerta olisi puhallusta vaille valmis viikolla 49. Siitä syystä on pitänyt saada moni asia eteenpäin yläkerran osalta. Levyvillat toimitettiin onneksi hyvissä ajoin ja pääsimme niitä asentamaan paikoilleen kunhan seiniin ensin saatiin asennettua tuulensuojalevyt. Eristeiden jälkeen laitettiin vielä höyrynsulkumuovit. Jotta eristeet ja höyrynsulkumuovit on saatu asennettua, piti ensin alakerrassa nostaa höyrynsulkumuovit kattoon ja niiden päälle koolaus. Yläkertaan on myös pitänyt saada ilmanvaihtokanavat asennettua ja eristettyä. Ennekuin ilmanvaihtokanavat piilotetaan seinän taakse halusi meidän IV-vastaava käydä tarksituskäynnillä katsomassa asennukset. Joten sekin suoritettiin tuossa yhtenä iltana. Tämän lisäksi piti katon läpiviennit tehdä valmiiksi, jotta saadaan kaikki putket paikoilleen. Ennekuin yläkerta menee kokonaan umpeen piti myös saada ulkovalojen putkitukset vedettyä. Sähkäri olikin koko päivän kaatosateessa vetämässä putkituksia. Eilen saimme vielä haettua kaksi vanhaa ulko-ovea taloon rakentamisen ajaksi. Läheisessä rivitaloyhtiössä vaihdetaan ulko-ovia, joten minä tietysti heti kysymässä jos saisimme muutaman vanhan viedä karmeineen. Onnistuihan se. Tämä oli hyvä, sillä nyt ei tarvitse tehdä väliaikaisia ovia vaneerista, vaan voidaan nostaa karmeineen hienot oranssit ulko-ovet oviaukkoihin.
Viime viikonloppuna urakoimme pihan kimpussa ja kannoimme monta nippua lautaa suojaan. Moni nippu pelastettiin viime hetkellä. Osa taas oli vielä ihan kuivia ja hyvässä kunnossa, joten ne jätettiin toistaiseksi pressujen alle ulos. Kaatopaikalle ollaan viety kuormallinen pakkausmateriaalia ja muuta rakennusjätettä. Nyt piha on onneksi siisti jos vaikka lunta sattuisi tulemaan lähiaikoina.

Mitä sitten pitäisi seuraavaksi saattaa valmiiksi tai eteenpäin?


Yläkerrassa täytyy viikonlopun aikana saada kaikki ilmanvaihtoputket eristettyä. Alkuviikosta sitten eristeet ja höyrynsulku paikoilleen vielä siltä puolelta taloa. Höyrynsulku täytyy myös tehdä loppuun yläkerran osalta. Ilmanvaihtokanavat on liitettävä läpivienteihin ja takan hormille rakennettava "läpivienti" jotta se saadaan jälkeen päin asennettua vaikka puhallusvillat onkin jo paikoillaan. 
Autotallin puuttuva kattopelti ja harjapelti pitää saada paikoilleen, samoin tallin rännit. Autotalliin pitäisi myös ehtiä laittamaan julkisivulauta sekä asentamaan ikkunat. Nosto-ovi meillä on jo varastossa odottamassa asennusta. Kulku-ovi tosiaan tilattu ja toimitus ennen joulua, joten ehkä sekin saadaan vielä paikoilleen. Takan toimitusaika täytyisi pikkuhiljaa päättää. Tekemistä siis riittää niin, että ei meinaa vauhdissa pysyä. Puolet varmaan unohtuikin jo, mutta eiköhän kaikki silti järjesty. Vielä ei onneksi ole tullut sellaista paniikkitilannetta, että työt seisoo koska olisimme unohtaneet tilata jonkin työvaiheen tai tarvikkeen. Toivotaan ettei niin kävisi.


Meillä onkin tiedossa oikein työntäyteinen pikkujouluviikonloppu ilmastointiputkien parissa. Lähdenpä tästä seuraavaksi eristämään niitä...
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti