maanantai 21. joulukuuta 2015

Harjakaiset


Saatuamme yläpohja valmiiksi ja ulko-ovet paikoilleen olikin sopiva hetki järjestää harjakaiset. Samalla juhlittiin syntymäpäiviä ja vieraita kutsuttiinkin siksi enemmän syntymäpäiviä juhlimaan kuin varsinaisia harjakaisia. Iltaa ennen juhlia purimme Hn kanssa telineitä sisällä ja kasasimme lankuista ja routaeristepaaleista pitkän pöydän ja penkit. Pääsimme siis testaamaan miten olohuoneeseen mahtuu isommallakin porukalla. Minä koristelin valosarjalla, itsetehdyllä lippuviirillä ja ilmapalloilla. Pöytään katettiin valkoiset lakanat pöytäliinoiksi ja lasipurkkeihin kynttilät. Tarjoilupöytä rakennettiin hieman sivuun, johon tietysti nosteltiin kaikki tarjottavat esille.


Metsästin viikkotolkulla mustavalkoisa kertakäyttöastioita jotta kaikki kattauksen palaset sopisivat yhteen. Ihmeellisen vaikeeta löytää jotain kivoja ja neutraaleja kertakäyttöastioita. Kaikissa kaupoissa oli tarjolla vaaleanpunaista, rusetteja, sydämiä, nalleja ja autoja. Lopulta sain kasaan kaiken tarvittavan tehtyäni kierroksen kuudessa eri liikkeessä.

Alkuun keitin itse omenaglögiä ja mukien reunalle olin leiponut sydänpiparit.
Ruoaksi keitettiin iso kattilallinen lihakeittoa ja lisukkeeksi leipää ja juustoa. Kahvin kanssa leivoin täytekakun jonka koristelin teemaan sopivasti mustalla lakritsikuorrutteella ja kermavaahdolla sekä turkinpippurirouheella. Harmillisesti illalla oli työmaalla sen verran hämärää, että kameraan ei tahtonut tallentua oikein mitään julkaisukelpoista materiaalia.


Juhlat olivat oikein mukavat ja onnistuneet. Oli kivaa nähdä tuttuja ajan kanssa keskellä raksatouhuja. Nyt jaksaa taas ahertaa projektin parissa. Vitsailtiinkin, että seuraavaksi nähdään sitten tupareissa. Katsotaan kuinka käy, vielä on hieman tekemistä ennen tupaantuliaisia.

4 kommenttia:

 1. Aivan tosi hieno idea!!! =)
  Onnea myös synttärisankareille. Raksa-aikana voi helpostikkin jäädä kaverit hiukan vähemmälle huomiolle ja kun porukka käy raksalla nii konkretisoituu se miten iso urakka teillä on ---- ja ehkäpä joku uskaltautuu myös mukaan raksaileen silloin tällöin.
  Kivalta näyttää.... niin hyvä että raksan keskeltä jaksaa juhlistaa ja tehdä muutakin. Niin sitä pitää elää... Vaikka hitaammalla tempolla mutta myös muuta pitää elämään mahtua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Oli kyllä kiva kun niin moni vaivautuivat paikalle pidemmänkin matkan takaa :) Tykkään järjestellä juhlia joten tuumittiin että miksipä ei aloitettaisi jo harjakaisten merkeissä..

   Poista
 2. Meilläkin lähipiiri odottelee jo tupareita - vaikka ei olla vasta kun vähän reilu vuosi asuttu...;) No, talo ei ole ihan vielä kokonaan valmis, eikä loputarkastusta pidetty, eikä olla vaan ehditty saada juhlia aikaiseksi... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä naapurit varmaan katsoi, että hulluja nuo on kun ulkotulia pihaan sytyteltiin ja porukkaa lappasi sisään ihan keskeneräiseen taloon :)

   Poista