keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Vaatehuoneen suunnitelmia


Merkkaillessamme ontelolaattoihin viemäreiden paikkoja emme olleet muistaneet merkitä vaatehuoneeseen piirrettyä runkoviemäriä siirrettäväksi tekniseen tilaan. Tämä aiheutti sen, että seuraavana päivänä kun kävimme illalla katsastamassa tilanteen raksalla olikin vaatehuoneen lattiassa reikä viemärilinjaa varten. Ei siinä muuten mitään mutta kun vaatehuone on alusta asti mitoitettu niin, että sinne mahtuu ikeasta hankittavat vaatekaappien rungot just eikä melkein. Jos viemäri vedetään siitä missä reikä nyt on, ei meidän minun mitoittamat kaapit mahdu huoneeseen sisälle. Tämä täytyy siis ratkaista nyt jotenkin muulla tavalla.. Mutta ei anneta pienen vahingon nyt viedä kaikkea huomiota postauksessa. Pääaiheena kun kuitenkin oli tarkoitus olla valmis vaatehuone, sillä nyt vihdoin minäkin saan sen unelmien walk-in-closetin joka viime vuosina on noussut pinnalle kaikissa blogeissa ja sisustusjutuissa. Kaikki naisethan siitä haaveilevat, eikö?  Laukut ja kengät omilla paikoillaan ja aina käden ulottuvilla, kauniisti esillä. Neuleet viikkattuina värijärjestyksessä suoriin pinoihin ja bleiserit rivissä henkareilla. Juuri sellaisen. Tai ainakin toistaiseksi elän siinä uskossa. Tilaahan on käytettävissä hyvinkin rajallisesti, mutta huomattavasti enemmän kuin nykyisessä asunnossa. Vaatehuoneemme on mitoitettu niin, että molemmin puolin ovea mahtuu kaksi metriä kaapinrunkoja jotka ovat 60cm syviä. Tarkoitus on, että H saa toisen puolen ja minä toisen puolen. 

Olen kerännyt Pinterestiin kuvia matkan varrella inspiraatioksi sitä hetkeä varten kun on tarkoitus kasata se lopullinen kokonaisuus vaatehuoneen kalusteista. Tarkoitus on hankkia Ikean Pax-järjestelmän tammenväriset rungot ja hyllyt.  Laatikot haluaisin varustaa lasisella etulevyllä jotta näkee mitä kukin laatikko on syönyt. Lisäksi haluan vöille ja huiveille omat ulosvedettävät hyllynsä. Lisäksi täytyy korut saada kauniisti esille niin, että kaikkia tulisi käytettyä. Nyt asusteet ja korut on ahdettuna pieneen tilaan, joten edes puolia ei tule käytettyä. Kaulassa pyörii samat kaksi kaulakorua ja ranteessa aina sama kello. Korvakoruja pyörii vaatekaapin hyllyllä kahdet tai kolmet. Tähän haluan muutoksen.Mustatkin kaapit olisi komeat, mutta taitavat olla aika epäkäytännölliset useammastakin syystä. Niissä näkyy pölyt saman tien ja lisäksi kaapin perältä on vaikea nähdä mitä ottaa. Valkoiset rungot puolestaan on niin tavalliset, joten siksi en haluaisi kokonaan valkoisia kaapistoja. Alla oleva yhdistelmä tammen ja valkoisen kanssa voisi olla kiva ratkaisu, mutta jotenkin kokonaan tammenvärinen kaluste tuo arvokkuutta eritavalla. Pax-järjestelmän osathan ovat saman hintaisia, otit sitten tavalliset valkoiset tai tammenväriset, joten hintakaan ei onneksi tässä asiassa tule vastaan. Lisäksi sarjassa on laaja valikoima erilaisia osia joita yhdistelemällä varmasti saa aikaseksi oikeanlaisen ja omaan käyttöön ja tarpeisiin sopivan vaatehuoneen. Täytyisikin pikkuhiljaa aloittaa suunnittelu ihan kunnolla, jotta sitten kun Ikeassa taas on vaatekaappiviikot, ja kaapeista saa alennusta niin voimme käydä palikat hakemassa valmiiksi.


1 kommentti:

  1. Pitkästä aikaa piipahdin täällä, hyvää vuoden alkua :) Kivan näköisiä ideakuvia, ja kovasti samanoloiset haaveet omasta walk-in closet-ratkaisusta kuin meillä - odotan myös todella kovasti että saa kaikki asusteet helposti saataville! Aiempaan lattiakaivotuskailuun, jos se vielä on ajankohtainen, niin kurkkaappas millaisia ylilaatoitettavia kaivoja puruksella on - meille laitettiin purukset pesutiloihin, sen supertylsän 10x10 kanssa, ja minusta ne ovat ihan tosi kivat :) Unidrainia ei meillekään otettu, kustannussyistä.

    VastaaPoista