keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Yläpohjan työvaiheita

Viime viikkoina olemme keskittyneet saamaan yläkertaa siihen kuntoon, että puhallusvillat voidaan puhaltaa paikoilleen. Kuten tilannekatsauksessa mainitsin, on meillä aikataulu hieman tiukka puhallusvillojen suhteen, ja tekemistä on riittänyt.

Talopakettiin kuuluvat levyvillat toimitettiin viikolla 47 ja sen jälkeen olemme oikeastaan ahertaneet pelkästään yläkerrassa. Ensiksi villoitettiin välipohjassa molemmat pitkät sivut, jotta saatiin sen jälkeen ilmanvaihtoputket asennettua.  Niiden asennuksessa emme säästyneet pieneltä ongelmalta.

Työmaalla oli ihan normaalisti A3 kokoon tulostetut kuvat käytössä, jotka suunnittelija oli meille s-postilla toimittanut. Minä niitä olin printtaillut useamman sarjan valmiiksi. Sarjaan kuului tietysti myös vesi- ja viemärikuvat joten kuvia oli yhteensä 9 kpl. Olin tietenkin tarkistanut, että ensimmäisenä printteristä tulevat oli mittakaavassa. Automaattisesti oletin, että loputkin kuvat ovat. No eipä sitten ollutkaan. Tähän havahduimme vasta kun putkimies oli ollut tontilla jo yhden päivän ja jäteilmakanava oli asennettu paikoilleen. Tulimme raksalle ja rupesimme katsomaan, että miksi liesituulettimen putki on pukuhuoneen puolella. Kävi ilmi, että piirustukset eivät olleet mittakaavassa ja koko linjaston alastulot oli siitä johtuen nyt väärissä paikoissa. Onni onnettomuudessa oli, että virhe saatiin melko pienellä vaivalla korjattua vaikka ylimääräisiä työtunteja siihen tietysti kului. Ilmeisesti piirustusten suhteen on jossain kohtaan käynyt jokin tallennusvirhe, sillä vaikka miten yritimme niitä tulostaa, emme niitä mittakaavassa saaneet ulos koneesta.
Kun ilmanvaihtokanavisto oli saatu asennettua paikoilleen muutaman korjauksen jälkeen jatkui työt eristysten parissa. Ahkeroimme H:n kanssa kokonaisen viikonlopun jotta saatiin kaikki ilmanvaihdon putket eristettyä. Tavallaan homma oli ihan mukavaa ja aika siistiä puuhaa. Aivonystyrät saivat työskennellä kun yritimme sovitella kulmakohdat sopimaan yhteen. Ensikertalaiselle ei ihan yksinkertainen homma mutta tulipahan tehtyä. Samoihin aikoihin kävi myös meidän IV-tarkastaja katsomassa, että putket oli asennettu ja eristetty oikein.

Samalla viikolla kuin ilmanvaihtokanavat rakennettiin paikoilleen kävi myös peltimiehet tekemässä kattoläpiviennit jotta saatiin putket katolle asti. 


Loppuaika onkin kulunut villoittaessa ja katon höyrynsulun ja koolauksen naputtelussa paikoilleen. 
Inhottavaa tavaraa tuo villa, mutta koska lasivilla on hinnaltaan huomattavasti huokeampaa kuin puhallusvilla, niin päädyimme siihen. Hommahan olisi ollut nopeasti hoidettu jos kaikki eristykset oltaisiin saatu tehtyä puhaltamalla. Ehkä ensi talossa sitten..
Alakertaan naputtelin yhtenä viikonloppuna meille ruokapöydän mallia seisova. Kätevää kun on jokin paikka mihin levittää eväät ja piirustukset. Ehkä ei kuitenkaan samanaikasesti, mutta kuitenkin ;)


Vanerilevyt ovat olleet kätevät yläkerrassa, helpottaa liikkumista ja työskentelyä kun ei ihan joka askeleella tarvitse katsoa mihin astuu vaan voi kulkea reilusti "lattian" päällä.


Toinen puolisko alkaa olemaan jo valmis, enää täytyy eristää toinen puoli ja asentaa tuulensuojalevyt sekä villat ja höyrynsulku paikoilleen. Mahtaako ehtiä ajoissa?

1 kommentti:

  1. Samaa homma meillä menossa. IV-työt minä kilpailutin tarvikkeineen ja täydellisine asennuksineen. Se onkin niitä muutamia hommia hommia mitä emme itse tee :) (Tai siis mies tee ;))

    VastaaPoista