maanantai 11. tammikuuta 2016

Autotalli saa vuorilautaa kylkeensä

Pitkään (n. kuukauden) tuulensuojalevyt paljaana seissyt talli on nyt vihdoin saanut vuorilaudat paikoilleen. Päädyimme ottamaan hommaan hieman apuvoimia kun ei oma aika millään riittänyt ja laudat oli saatava paikoilleen ennen talven tuloa. Normaaliolosuhteissa olis ollut talvi jo tässä vaiheessa, muutama päivä ennen joulua, mutta olemme vielä toistaiseksi välttyneet kovilta pakkasilta eikä lumisadetta ei ole vielä näkynyt ollenkaan. (Olen näemmä aloittanut postauksen jo jokin aika sitten..) Hyvä niin. Puhutaan siis vielä "ennen talven tuloa"..

Nyt eletään jo tammikuun toista viikkoa ja talli on seissyt valmiina hyvissä ajoin ennen joulua. Näin se aika rientää.


Takaseinä valmistui ensimmäisenä. Seuraavaksi pojat siirtyivät kadunpuoleiseen päätyyn joka olikin se hankalin seinä. Tallin pääty on niin lähellä katua ja pudotus sen verran jyrkkä, että siihen ei oikein saa rakennettua telineitä. Aluksi he olivat kiipeilleet tikkailla mutta se on aika hidasta hommaa kiivetä koko ajan lauta kerrallaan ylös ja taas alas hakemaan seuraavaa. Niinpä otettiin avuksi hieman nosturia johon sai lastattua kyytiin useamman laudan kerralla eikä näin ollen tarvitse koko ajan käydä maassa hakemassa lisää materiaalia.


Seuraavaksi kun kadunpuoleinen pääty saatiin valmiiksi, siirryttiin etupuolelle. Etupuolen kuvat onkin otettu vasta tammikuussa. Jostain syystä on ollut hieman liian pitkä tauko kuvaamisessa tässä vuodenvaihteen tienoilla. Yritän taas skarpata siinä asiassa. Pyrimme kuitenkin ikuistamaan eri työvaiheita ihan itsellemmekin, jotta myöhemmin voi palata valokuvien avulla ajassa hieman taakse.


Ovi-aukot on toistaiseksi vielä pressuilla suljettu, sillä sisällä on kaikki seinät vielä kesken jonka vuoksi nosto-ovea ei pysty asentamaan vielä paikoilleen.

Viimeisenä tehtiin pihanpuoleinen pääty ja samalla hyvin huomaamaton luukku käyttöullakolle. Sitä ei seinästä erota jos ei tiedä sen olemassaolosta. Alla olevassa kuvassa onkin sitten jo nurkkalaudat ja ikkunat viimeisteltynä.  Enää puuttuu autokatoksen rimoitus ja maali pinnasta. Ne ovatkin sitten kesämmällä tehtäviä hommia.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti