perjantai 15. tammikuuta 2016

Loput laatat valittuna

Viime viikonloppuna teimme reissun pääkaupunkiseudulle vartavasten laattoja katsomaan. Kierrettyämme kaikki Turun myymälät löytämättä mieluisia oikeassa hintaluokassa päädyimme ottamaan viimeisen oljenkorren käyttöön ja tekemään reissun hieman pidemmän matkan päähän. Täytyy sanoa, että kyllä kannatti. Löydettiin just eikä melkein sellaiset mitä ollaan haettu. 
                                                                  
                         

Meillähän oli valmiina hankittuna jo kaikki muut laatat paitsi pesuhuoneen, saunan lattian, pukuhuoneen lattian ja sen yhteydessä olevan wc:n laatat. Kaikki tilat ovat kytköksissä toisiinsa ja siksi tarvitsimme laatan josta sai eri kokoja. Kerroinkin viemäripohdintoja postauksessa ongelmastamme lattialaatojen suhteen pesuhuoneessa ja saunassa. Mehän emme halunneet sitä 10x10 laattaa.. No mitenkä sitten mahtoi käydä?! 

Kuten yllä olevassa kuvassa näkee, on nyt valikoitunut lattialaataksi kosteisiin tiloihin tuo kuivapursitelaatasta leikattu 10x10. Seiniin sekä pukuhuoneen ja pikku wc:n lattiaan tulee samaa isoa 60x30 laattaa. Teimme siis kompromissin johon olemme kumpikin tyytyväisiä. Löysimme mielekkään laatan joka oli kohtuuhintainen joutuen kuitenkin "tyytymään" 10x10 pesuhuoneen ja saunan lattiassa. Toinen vaihtoehto olisi tietysti ollut samasta laatasta saatava mosaiikki joka kuvassakin näkyy, mutta huima neliöhinta poissulki sen vaihtoehdon.


Saumaksi valittiin tuo vaaleampi jolloin se toivonmukaan ei erotu itse laatoista kovinkaan paljoa. Tumma olisi ehkä ollut liian tumma, ja puhtaanapidon kannalta kokemuksesta lähes mahdoton pitää tummana. (Meillä on tällähetkellä kylpyhuoneen mustien lattialaattojen sauman tummantummanharmaa joka todellisuudessa on aina vaaleanharmaa.)


 Myös yläkerran kylpyhuoneesta puuttui lattialaatat. Seinälaatathan löysimme pilkkahintaan kesällä Pukkilan pihamyynnistä ja ne ovat 20x20 mattavalkoiset aivan peruskaakelit. Lattialaattojen valinta osoittautuikin todella vaikeaksi, koska valinnanvaraa oli miljoonia, eikä mikään varsinaisesti rajoittanut valintaa muutakuin lompakko ja suihkuun tuleva tavallinen lattiakaivo sekä tietysti omat mieltymykset ja kuvitelmat. 

Jo projektin alkumetreillä pintamateriaaleja miettiessämme ilmoitin haluavani kuusikulmaista laattaa johonkin tilaan. Jäljelle jäi sitten tämä yläkerran kylpyhuone. Ihastuimme kuvassa olevaan isoon betonimaiseen kuusikulmaiseen lattialaattaan joka kylläkin oli melko hintavaa. Tässä teimmekin sitten jälleen kerran kompromissin, tällä kertaa budjetin suhteen. Päätimme raaskia ottaa hieman hintavampaa laattaa kun sen menekki on niin pieni kyseisessä tilassa. Suihkunurkan kohdalle valitsimme seinälaattojen kanssa samaa sävyä olevan valkoisen kuusikulmaisen mosaiikin jotta saadaan kallistukset tehtyä. Isosta laatasta se tehtävä olisi ollut mahdoton neliön kokoisella alueella. 

Nyt odottelemme enää myyjältä lopullista tarjousta jotta voimme tehdä lopullisen päätöksen kaupasta ja tilata laatat työmaalle.

6 kommenttia:

 1. Moi en halua masentaa mutta vaaleanharmaassa saumassakin on oma siivoamisessa. Meillä oli vaaleat laatat ensimmäisessä asunnossa ja saumat tummui tosi nopsaan. Hyvän värinen laatta teille tulossa jokatapauksessa !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla niin, että mikään väri saumassa olisi huoltovapaa. Valkoinen ei pysy valkoisena ja musta ei pysy mustana. Katsotaan pysyykö harmaa harmaana :)

   Poista
 2. Hei! Tosi kivan näköiset laattavalinnat! :) Mulla on etsinnässä tuollaista pientä kuusikulmaista vaaleaa laattaa – mistähän löysitte kuvassa näkyvän? Kiitokset jos ehdit vastailla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,
   hexagonmosaiikkia löytyy ainakin Pukkilan ja ABL:n valikoimista perus valkoisena ja mustana.

   Poista
 3. Hei. Saako kysyä mistä liikkeestä löytyi tuo 10x10 harmaa lattialaatta? Olisi juuri sellainen mikä meilläkin hakusassa!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, laatta löytyi Vantaalta, ABL-laattamyymälästä. Heillä on todella hyvä valikoima, kannattaa käydä ihan paikanpäällä tutustumassa.

   Poista