lauantai 23. tammikuuta 2016

LVI-kalusteet valittuna

Putkimiehen tullessa töihin työmaalle, piti meillä olla tiedossa millaiset hanat ja wc-pytyt meille tulee mihinkin tilaan. Tämä siksi, että tietyt hanat tarvitsee tietynlaiset kytkökset ja vesiputket. Samoin kuin seinä wc:n viemäri tulee hieman eri paikkaan kuin tavallisen pytyn. Lähinnä kuitenkin oli kyse wc-hanoista joissa on bidee. Olimme onneksi jo tutkineet hyvissä ajoin vaihtoehtoja joten aika selvät sävelet oli valintoja tehdessä. 

Muutama valintakriteeri meillä oli, joka helpotti mieluisien hanojen löytymistä.
Halusimme tunnetun merkkiset, joiden laatuun voi luottaa ja joihin tarvittaessa saa varaosia. Minä sitten paasasin esteettisyydestä ja H puolestaan käyttömukavuudesta. Lopulta päädyimme sekä Orakseen, että Hansgroheen.

Meillä on nykyisessä asunnossa molempia, ja molemmista olemme tykänneet, päädyimme siis aika pitkälti samoihin hanoihin myös uudessa kodissa.


Alakertaan halusimme seinäkiinnitteliset wc:t, joten puntaroimme hetken Idon, Geberitin ja Duravitin sekä Villeroy & Bochin välillä. Päädyimme kuitenkin kokonaisuutena Idoon, jolta saamme kaikki osat samaa merkkiä. Tarkoittaa siis seinäkiinnikettä, itse pyttyä ja painiketta. Koska pytyt tulee sijaitsemaan hieman liian kaukana käsienpesualtaasta ajatellen, että istuessaan saisi hanan avattua, päädyimme Oras Optima smart bidettaan, joka siis toimii koskematta hanaan. Tämä täytyi huomioida nyt vesiputkia vedettäessä, sillä bidee suihkulle täytyy tulla oma vesiputki rakenteissa. Alakerrassa siis tulee samat setit molempiin vessoihin. 


Pesuhuoneeseen päädyimme valitsemaan Oraksen Optima sadesuihkut. Toinen käsisuihkulla ja toinen juoksuputkella löylykiulun täyttämistä ajatellen.

Keittiöön halusin ehdottomasti Hansgrohen. Orakselta ei oikein löytynyt kivan näköistä, ja olen tykästynyt nykyiseen Talis S² hanaan, joten miksipä ei samanlaista myös uuteen keittiöön. 


Kodinhoitohuoneeseen tulee samanlainen Hansgrohen Talis S² hana pesukoneventtiilillä kuin keittiöönkin. Sen kaveriksi koiranpesua ajatellen tulee Oraksen Optima termostaatti jossa sekä juoksuputki, että käsisuihkun paikka. Tähän ostamme sitten erikseen käsisuihkun ja letkun niin saamme käyttötarkoitukseen toimivan kokonaisuuden.


Yläkerran kylpyhuoneeseen tulee aivan tavallinen Idon wc-istuin, samanlainen Oraksen Optima pesuallashana bideellä kuin alakertaankin, ilman smart toimintoa kuitenkin. Yläkerrassa nimittäin ylettää käyttämään hanaa vaikka istuukin pytyllä. Suihkuksi valkoitui Hansgrohen Croma 160 Showerpipe suihkusetti. Tämä siksi, että sinne ei tarvita sadesuihkua, mutta halusimme kuitenkin sekä ylä- että käsisuihkun.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti