keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Tapahtunut sisäpuolella

En olekaan tainnut kirjoitella sisäpuolisista edistyksistä sitten yläpohjan työvaiheiden. Hommathan on mennyt ihan hirveästi eteenpäin siitä. Sisäpuolellahan niitä töitä oikeastaan on tehtykin koko ajan.

Kun yläkerta saatiin kuin saatiinkin valmiiksi puhallusvillaa varten jatkettiin alakerrassa lattiavasojen kanssa. Koska meille tulee lankkulattia halusimme puurossin niiden alle. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että ontelolaattoihin kiinnitettiin kulmarautojen ja kiilojen avulla liimapuupalkista lattiavasat. 10 metristen liimapuupalkkien sisäänkantaminen kävi kuulema ihan urheilusta. Meinasi olla hieman raskaita. Lisää haastetta hommaan toi niiden pujotteleminen sisälle kaikkien kantavien seinien välistä. Sisälle ne kuitenkin saatiin muutaman akrobaattisen harjoitteen jälkeen.

Kun lattiavasat oli passissa ja kiinnitettynä paikoilleen ruuvattiin niiden yli koolaus. Tämän koolauskierroksen päälle pystytettiin sitten väliseinät. Samanaikaisesti kun timpuri on tehnyt omiaan, on sähkärit vetäneet sähköjä. Tällä hetkellä johtoja ja putkia menee ristiin-rastiin koko talossa. Ainakin siltä se tuntuu. Eiköhän ne sähkärit kuitenkin tiedä mitä tekevät. Joten varmasti ne vielä löytävät paikkansa!Yläkerrassa on myös tehty ristikkäiskoolauksia. Sinne tuli kantavien välipohjapalkkien päälle 32 lautaa jonka päälle vuorostaan tuli väliseinät. En enää pysy laskuissa mukana kuinka monta kertaa olen kaikki villapaalit siirtänyt paikasta toiseen kun aina ne on jonkun työvaiheen tiellä siinä missä juuri sillä hetkellä ovat. Onneksi eivät ole kovin raskaita, joten niitä on helppo liikutella. Kohtahan niistäkin päästään kun saadaan kaikki väliseinät villoitettua. Yläkerrassa jo onkin hyvällä mallilla. Siitä ei valitettavasti vaan ole nyt kuvaa.


Tässä ollaan viimeistelemässä toisen päädyn ristikkäiskoolausta.Vaatehuoneissa ja kylpyhuoneessa onkin jo koolaukset tehtynä. Myös putkimies on käynyt työmaalla asentamassa viemärit paikoilleen. Kuvassa näkyy yläkerran kylpyhuoneen suihkun lattiakaivo ja altaan sekä wc-pytyn viemärit.


Ainoastaan käytävän kohdalta puuttuu enää ristikkäiskoolaus sillä siinä on vielä muutama viemäri ja ilmanvaihtokanavan kytkös kesken. Ne saadaan varmaankin viimeisteltyä lähipäivinä.


Seuraavaksi onkin tarkoitus saada loput sähköt vedettyä, väliseinät villoitettua ja levytettyä. Putkimiehen on määrä tulla tekemään lattialämmitysverkostoa pesutilojen ja kodinhoitohuoneen osalta, jotta muutaman viikon sisällä saadaan tilattua lattiavalu.

1 kommentti:

  1. Siellä etenee sitten vauhdilla! Raksailoa ja energistä uutta vuotta!

    VastaaPoista