perjantai 19. helmikuuta 2016

Alakerran lattialämmitys

Alakerran lattialämmitys on nyt asennettuna. 

Ensin tietysti puhallettiin puhallusvillat alapohjaan jotka aseteltiin vasojen väliin kuten kuvassa näkyy. Siinä oli iso homma kun puhalluksen jälkeen villaa oli aivan joka paikassa. Olemmekin iltaisin siivonneet muita osia talossa ylimääräisestä villasta. Puhallusvillaa taisi mennä n. 24 m³, eli aika paljon.


Kun villat oli aseteltu vasojen väliin, asennettiin seuraavaksi päälle höyrynsulkupaperi. Aika tiukkaa tavaraa, kesti vaikka astui niin sanotusti tyhjän päälle. Paperissa kulkee ohut verkko joka siis tekee paperista hyvinkin kestävää. Kävely oli hieman haasteellista kun ei enää nähnyt alla olevia vasoja ja ristikkäiskoolauksia. Ei ollut vain kerran kun kuului "oho" tai "ups" kun jalka kävi pelkän paperin varassa..




Paperin päälle tehtiin samalla tavalla laudoista lattialämmitysputkelle sopivat urat kuin yläkerrassakin. Lautojen päälle asennettiin lämmönjakajapellit ja niihin lämmitysputki paikoilleen. Nyt odotellaan vain putkimiestä kytkemään putket jakotukkiin, niin päästään koeponnistamaan putket ilmapaineella ennen lattialankkujen asennusta.



2 kommenttia:

 1. Moikka,

  mitenkäs tuon portaikon takana olevien ikkunoiden osalta onnistuu pesu? Kun portaikko näyttäisi olevan ikkunan edessä aivan kuin olisi siihen vahingossa tullut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Portaat on kiinni seinässä, mutta ikkunan pintaan on kuitenkin sen verran tilaa, että lastalla pääsee pesemään ikkunan. Portaiden sijoittelu ikkunoihin nähden on kyllä oikein harkittu ratkaisu :)

   Poista