maanantai 15. helmikuuta 2016

Lattiavalu

Viikko sitten päästiin vihdoin tekemään lattiavalut.

Lattialämmitysputket oli asennettu valmiiksi jo sitä edellisellä viikolla ja putkissa oli hieman alle 3 baarin paine. Saimme putkimieheltä neuvon, että putkistossa olisi hyvä olla hieman päälle 2 baarin paine valun aikana, jotta putket ei pääse painumaan liian kasaan valun johdosta.
Viikonloppuna ennen, teimme H:n kanssa suojauksia valettavissa tiloissa jotta kura ei roiskuisi seinille ja oville. Vuorasimme kaikki seinät ylijäämähöyrynsulkumuovilla reilun metrin korkeuteen. Tämä oli pikkuvaiva ja mielestämme välttämättömyys. Kaikkia tiloja kun ei ole tarkoitus laatoittaa, vaan kipsilevyt maalataan, niin kuraroiskeiden pois rapsuttelu kipsilevyistä olisi ollut ikävää hommaa. Ikkunoista ja ovista sitä on vielä vaikeampi saada irti ilman, että tekee naarmuja maalipintaan.


Kura-auto tuli pihaan maanantaina klo 8 ja jo lounaaseen mennessä oli homma suoritettu. Iltapäivällä vielä pieni tasoituskierros ja homma valmis. Seuraavana päivänä pääsimmekin jo kävelemään lähes valmiin lattiapinnan korkeudella. Seuraavana aamuna irroitettiin seinistä suojamuovit jotka levitettiin lattialle pitämään valua hieman kosteana, jotta se ei kuivuisi aivan liian nopeasti. Talo onneksi tuulettuu hyvin väliaikaisten ovien ansiosta, joten sisällä ei ollut ollenkaan kostea ilma valua seuraavana päivänä, eikä sitä seuraavanakaan. Tämä on hyvä, muuten olisi tarvinnut odottaa hieman kauemmin ennenkuin otetaan puhallusvillat alapohjaan. Nyt alapohja puhallettiin saman viikon aikana.

Kodinhoitohuone onkin jo täynnä tavaraa kun piti saada olohuone-keittiö tyhjäksi puhallusvillaa varten.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti