maanantai 22. helmikuuta 2016

Seinävärejä ja tapetteja

Nyt olemme päässeet siihen pisteeseen, että kohta alkaa olemaan viimeisten pintojen vuoro. Sehän vasta kivaa onkin. Vaihtoehtoja on miljoonia ja kaikki on omalla tavallaan kivoja ja tietyllä tavalla myös toteutuskelpoisia. Nyt täytyisi vaan pitää se punainen lanka käsissä ja hyväksyä se, että kaikkia briljantteja ideoita ei voida toteuttaa samaan taloon. Yksinkertaisesti emme tarvitse kolmea eri kuivatusmahdollisuutta kodinhoitohuoneessa vaikka kaikki kolme hienoja olisikin. Emme myöskään tarvitse ruokapöydän ylle kuin yhden setin riippuvalaisimia vaikka mielekkäitä vaihtoehtoja ehkä olisi kaksikin. Sitten täytyy muistaa myös se realiteetti, että kaikkea ei voi ostaa uutena, vaan myös olemassa olevat ja ihan hyvät kalusteet on tarkoitus käyttää myös uudessa kodissa. Kerroksellisuus on tärkeää. Jos kaiken ostaa kerralla on koti kuin suoraan katalogista. Sellaista kotia emme halua. 

Erityisen pinnalla pohdinnoissa on tällä hetkellä seinävärit yläkerran työ- ja vierashuoneissa, uuden sohvan hankinta - sen väri, malli ja hintaluokka, sekä ruokailutilaan tuleva iso ruokapöytä ja ruokapöydän tuolit. Näistä on nyt väännetty ja mietitty. Huonekaluliikkeitä kierrelty. Turussa oli rakennusmessut helmikuussa, vierailimme siellä ja samalla teimme kierroksen useampaan huonekaluliikkeeseen tarkoituksena saada käsitys sohvavalikoimasta ja hintatasosta. Koeistuimme sinä päivänä varmaan valehtelematta yli 20 sohvaa eikä niistä kyllä oikein mikään kolahtanut kokonaisuutena. Jos ulkonäkö oli toivottu, oli istumamukavuudessa sanomista. Yhden täydellisen yksilön löysimme jossa sekä mukavuus ja ulkonäkö kohtasivat meidän mieltymykset, hinta ei sitten niinkään mahtunut budjettiin... Toivotonta! 
Kierroksen jälkeen olen jatkanut iltaisin googlailua ja muutama paikka pitää vielä käydä katsomassa sekä muutama sohva käydä uudelleen istumassa. Yksi potentiaalinen ehdokas joka näyttää kuvissa täydelliseltä, täytyisi ajaa pääkaupunkiseudulle asti koeistumaan, koska sitä ei löydy lähempää keneltäkään mallikappaleena. Luultavasti meidän täytyy kuitenkin tehdä vielä yksi kierros pääkaupunkiseudulle sisustusmielessä, joten käydään sitten koeistumassa kyseinen sohva samalla.

Jos osa kalusteista tuottaa ongelmia, niin valaisimien suhteen minulla meillä on jo selvät sävelet. Osa on jo hankittuna kun tarjouksia olen bongaillut pitkin vuotta ja osa täytyisi vaan käydä tilaamassa. Se homma on siis kutakuinkin hallinnassa. Tietysti pesutilat vielä uupuvat, mutta itse sisustusvalaisimet on valittuina kaikkiin huoneisiin.

Tapettimalleja tilasin muutaman ja nyt käydään pohdintaa laitetaanko tapettia yläkerran huoneisiin vaiko eikö. Erityisesti Ferm Livingiltä ihastuin kahteen tapettiin. Nyt täytyisi vaan päättää tehdäänkö työhuoneesta harmaa vai valkoinen. Jatkamme siis mietintöjä ja suunnittelua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti