keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Tilannekatsaus 12 viikon rupeaman jälkeen

Pitkästä aikaa ehdin kirjoittelemaan tänne blogiin. Työmaalla on hommat edenneet hyvin. Itse ei meinaa pysyä perässä. Yritän kuitenkin pitää tapahtumat niin hyvin kuin suinkin aikajärjestyksessä, helpottaa ehkä eri työvaiheiden hahmotus siten.


Raksa-aikaa ollaan nyt elelty 12 kokonaista viikkoa pystytysviikon jälkeen. Mitä 12 viikon aikana sitten on tapahtunut?


- Talo on saatettu ulkopuolelta lähes valmiiksi. Kodinhoitohuoneen päädystä puuttuu edelleen julkisivulaudoitus. Koolaukset kuitenkin on jo tehtynä. Sisääntulon alaslasku on tehty, mutta katto on vielä auki. Odottanee kaiketi vielä sähkömiehiltä toimenpiteitä. Katoksen tolpat on verhoilematta. Ovien ja ikkunoiden ympärykset vaatii pientä hienosäätöä ja listojen vaihtoa vielä. Elementin ja kattoristikon sauma on kuitenkin saatu valmiiksi ja kaikki vesipellit asennettua. Keväämmällä täytyy vielä sokkeli pinnoittaa, sisääntulon lattiavalu tehdä ja tietysti sitten ulko-ovet asentaa paikoilleen hieman ennen muuttoa. Terrasitkin täytyy pykätä kuntoon, sekä rakentaa portaat sisääntuloihin. Ensin meinasin kirjoittaa, että talo on ulkopuolelta 90% valmis, mutta ei se ihan taida vielä sitä olla... Maalauskin täytyy suorittaa kesälomalla. Lisäksi täytyy vielä vesikourut, syöksytorvet ja kattoturvat asentaa.

- Autotalli on julkisivulaudoitettu, ikkunat ja peltikatto asennettuna. Lattiavalu tehtynä. Siinä hantissa se nyt taitaa ollakin kunnes talo alkaa olemaan valmiina. Sitten jatketaan tallin kimpussa. Tarkoitus kuitenkin, että sekin valmistuu talon kanssa aika lailla yhtä aikaa.

- Sisäpuolella onkin sitten tapatunut hieman enemmän. Näitä työvaiheita on jokseenkin vaikea laittaa aikajärjestykseen, sillä hommat on edennyt rintarinnan. Yhtä hommaa ei varsinaisesti ole saatettu loppuun asti vaan samalla on tehty myös muita hommia eteenpäin. Ensiksi kuitenkin asennettiin lattiavasat joista kirjoittelin aiemmin. Niiden päälle tehtiin ristikkäiskoolaus jonka päälle sitten puurunkoiset väliseinät pystytettiin. Nyt kaikki nämä puurunkoiset väliseinät on pystytetty ja villoitettu. Sähköt on vedetty paikoilleen ja seinät on levytetty molemmin puolin. Ainoastaan kosteiden tilojen väliseinät on tekemättä, sillä ne rakennetaan vasta lattiavalun päälle. 

- Lattiavalua varten on valmistelut suoritettu. Styroksit asennettu ja nyt myös raudoitusverkot on paikoillaan.  Sitä ennen tietysti vesiputket ja viemärit on asennettu paikoilleen. Seuraavaksi tulee lattialämmityskaapelit kosteiden tilojen osalta, jotta sitten saadaan lattiavalu vihdoin tehtyä. Sen jälkeen odotellaankin valun kuivumista jonka aikana on tarkoitus alkaa saattamaan muita tiloja valmiimmaksi. Yläkerrassa onkin jo aloitettu kittailu ja seinien tasoitus.

-Portaiden runko on saatu asennettua paikoilleen. Nyt liikkuminen kerrosten välillä on helpottunut ja tavaran kantaminen yläkertaan yksinkertaistunut. Enää ei tarvitse kiivetä tikkaita pitkin syli täynnä työkaluja ja muita tarveaineita.

Tekemistä kuitenkin vielä riittää. 


- Alapohja täytyy siivota kunnolla ja sitten puhaltaa puhallusvillat paikoilleen. Sen jälkeen tulee vielä ristikkäiskoolausta ja lattialämmityksen asennus. Siihen päälle asennetaan lattialankku. 
Kaikki seinät täytyy kitata ja tasoittaa. Muuratut väliseinät täytyy muurata. Sisäkattojen kattopaneelit asennettava ja tietysti maalaamista riittää. Portaiden kaiteet täytyy vielä tehdä ja asentaa. Takka ja hormi tilata ja asentaa. Loput villoituksetkin täytyy jossain kohtaan viimeistellä.

- Nykyinen asuntokin täytyisi myydä, sen jälkeen miettiä mihin majoitumme väliaikaisesti jos se yhtäkkiä meneekin ja talo ei ole vielä valmis. Päässä siis pyörii tällä hetkellä miljoona asiaa. Aina ei ihan pysy ajatuksetkaan kasassa. Mutta tällaista tämä on, kokoajan tulee valmiimpaa ja valmiimpaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti