tiistai 23. helmikuuta 2016

Viikonlopun askarteluja

Viikonloppuna, kun olimme ensin toipuneet takkaurakasta, askartelimme monta pikkujuttua valmiiksi. Kaikki alakerran ikkunasmyygit laitettiin valmiiksi kipsilevyjen osalta. Me emme halunneet listoja ikkunoiden ympärille, joten jokainen ikkuna kehystettiin kipsilevysoiroilla jotka kitataan ja tasoitetaan. Päätimme erotella kaikki ikkunat omiksi elementeikseen, eli myös olohuoneessa oleva ikkunaseinä vaati hieman askartelua ikkunoiden välissä. 

Meidän ah, niin kaunis pihamaisema kun ikkunoista vihdoin otettiin muovit pois. Hieman vaatii hommia tuon saattaminen kivaan kuntoon.. Kevättä ja kesää odotellessa.

Kun kipsilevyt oli asennettu minä rapsuttelin vielä raastimella reunat tasaisiksi.. Seuraavaksi päästäänkin sitten kittailemaan kunhan kerkeää.

Raastettu ikkunasmyygi.

Myös yläkerran viemärilinjasto, joka koteloidaan kantavan palkin kylkeen tuli eristettyä H:n toimesta. Nyt pidetään peukkuja, että vessan vetäminen yläkerrassa ei kuulu alakertaan ruokailutilaan, jossa viemäri kulkee katonrajassa.. Muuten voikin olla todella nautinnollista istua ruokapöydässä syömässä kun yläkerrasta joka vetää vessan. tirsk.
Päädyimme eristämään kotelon ihan tavallisella lasivillalla. Pikkupaloja oli säkkikaupalla ylimääräisenä joten ne tuli hyötykäyttöön tässä. Suunniteltiin ensin puhaltavamme puhallusvilla koteloon samalla kuin lattia puhallettiin, mutta emme ehtineet asentamaan paperia villan suojaksi ennenkuin puhaltaja jo tuli paikalle, joten homma meni askarteluksi.


2 kommenttia:

  1. Mielenkiinnolla olen lukenut blogianne, meillekin on nousemassa lato nyt keväällä ja paljon hyviä vinkkejä on teidän blogista löytynyt. Kotiimme on tulosa ikkunat ilman listoja, niitä on siirretty hieman syvemmälle ulospäin ja tarkoitus on ne kipsilevyin kehystää. Hieman jännittää lopputulos.. Olisikin tosi kiva nähdä lisää kuvia ikkunoista kun työt etenee:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että olette löytäneet mielenkiintoista luettavaa blogista! Meillä tehtiin myös tuo sama ikkunoiden kanssa, eli ne on työnnetty niin syvälle ulos kuin oli mahdollista. Meillä on suurin osa ikkunoista kiinteitä, mikä helpottaa kipsilevyillä tehtävien smyygien tekoa. Toki se onnistuu kyllä avattavissakin, kuten meillä on yläkerrassa tehty. Yritän muistaa ottaa kuvia ikkunoista hieman enemmän kunhan taas kameran kanssa työmaalla heilun :)

      Poista