torstai 3. maaliskuuta 2016

Ikkunasmyygit

Ajattelin kirjoitella hieman tarkemmin noista meidän ikkunasmyygeistä ja niiden toteutuksesta. Tästä voi ehkä jollekin muulle Kannustalorakentajalle olla hyötyä kun pohditaan miten ikkunasmyygit toteutetaan.

Meillähän on valtaosa ikkunoista kiinteitä ikkunoita, joten karmit ovat hyvinkin yksinkertaiset. Toki makuuhuoneessa ja yläkerran huoneissa on avattavat ikkunat ihan rakennusmääräysten takia, joten niitäkin on muutama. 

Minä olin mielessäni jo päättänyt, että ikkunat toteutetaan ilman listoja ja tämän asian otinkin puheeksi jo taloa suunniteltaessa. Tästä syystä päädyimme työntämään ikkunoita niin syvälle ulospäin kuin vain rakennusmääräykset sallivat. Tällä tavalla saimme syvemmät ikkunasmyygit sisäpuolelle kuin mitä muuten olisi ollut.

Itse smyygit rakensimme sitten kipislevyistä jotka kittailtiin ja nauhoitettiin samalla kuin muutkin seinät.

Makuuhuoneen tilanne kun saumakitit on levitetty.
Lähikuvaa ikkunasta kun se on kitattu.

Olohuoneen ikkunoiden väliin tehtiin kunnon smyygit ensin puutavarasta joka päällystettiin kipsilevyillä. Halusin erotella ikkunat selvästi. Tehtaaltahan ne tulivat ilman mitään ikkunoiden välissä, sinä oli ainoastaan näkyvillä höyrynsulku.

 
Valmis, maalattu ikkunasmyygi.
Valmiiden kitattujen ja hiottujen ikkunasmyygien valmiiksi saattaminen oli oma urakkansa. Yläkerrassa on nyt kaikki neljä ikkunaa laitettu akryylimassat ja smyygit maalattu. Ei meinannut sitten millään mahtua sormi saranapuolella laittamaan akryylimassaa nurkkaan. Tähän kokeiltiin erilaisia työkaluja ja tuunailuja. Lopulta päädyttiin teippaamaan karmi, tursottamaan akryylimassa hienovaraisesti nurkkaan ja pikkuhiljaa kumisella lastalla ja sormenpäällä sitä levittämään parhaamme mukaan. Kyllä siinä näpräämistä oli, mutta tulipahan tehtyä. Mietittiin myös ikkunan sisälehden ottamista pois paikoiltaan. Päädyttiin kuitenkin jättäämään se paikoilleen, sillä ikkunalehti painaa jonkin verran. Eikä ne saranat varsinaisesti sieltä mihinkään häviä vaikka ikkunan olisikin ottanut pois tieltä.

4 kommenttia:

 1. Moikka! Löysin blogiisi kun etsiskelin bloggaajia, jotka kertoo omasta lato projektistaan. Satutaanpa asumaan samassa kaupungiosassa. :) Jäänpä mielenkiinnolla seuraamaan projektianne. Voiko blogia seurata jossain (facebook, blogger, bloglovin)? Helpottaisi blogiin palaamista melkoisesti, jos voisi kirjautua johonkin portaaliin aktiiviseksi lukijaksi. :) Ja hei, sun pinteres taulut näyttää tosi hyviltä, joten enpä malta odottaa, että millaisiin ratkaisuihin päädytte!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että löysit tänne! Nyt on bloglovin värkätty toimintakuntoon. Olen ollut laiska lisäämään blogiini mitään seuraamislinkkejä, hyvä että "potkit hieman vauhtia" :)

   Poista
 2. Kiitos ikkunapostauksesta! Uskaltauduimme ottamaan avattavatkin ikkunat upotettuina, piti vielä edustajalta varmistaa, että skaalan ikkunat sopii näin asennettaviksi..Ja mahtava tuo teidän lattia, se sopii hienosti talon henkeen. Mikä sai teidät päätymään ko asennustapaan (lämmönluovutuslevyt)? Meidänkin latoon pitkää ja leviää lankkua tulossa, punnitaan vielä 2 vaihtoehtoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syy miksi me asensimme lattialämmityksen niin kuin teimme, oli oikeastaan lattiamateriaali. Toki lankunkin olisi voinut asentaa kelluvaksi varaavan betonikakun päälle, mutta emme haluneet valaa koko talon lattiaa, vaan halusimme asentaa lankun suoraan puurossiin kiinni. Lattialämmityksen voi siis tehdä kahdella tapaa. Varaavaksi valettuna betonikakkuun, ja jatkuvalämmitteiseksi lämmönluovutuslevyillä. Lankkulattiahan ei itsessään suoranaisesti varaa lämpöä niin kuin valettu betonilattia tekisi, mutta lankku on materiaalina lämmin, jos sen siis käsittelee hengittävästi niin, että ei synny kuollutta pintaa esimerkiksi maalaamalla. Maalattu lankkulattia on todella kylmä.

   Poista