maanantai 7. maaliskuuta 2016

Kattoturvat

Perjantaina peltisepät kävi asentamassa meidän kattoturvat talon osalta paikoilleen. Rännit ja tikkaat jätettiin vielä laittamatta, halutaan ensin päästä maalaaman rännien alle jäävät laudat, joten ne jäävät odottamaan vielä hieman aurinkoisempia ja keväisempiä kelejä.


Etupuolelle tuli lumiesteet koko matkalle. Kuten kuvasta ehkä näkee, niin katolta valuu kaikki lumet tuohon tulevalle kulkuväylälle, joten vaihtoehtoja ei ollut sen suhteen.


Takapihan puolellekkin tuli lumiesteet lähes koko sivun mittaisesti. Ainoastaan kodinhoitohuoneen kohdalle jätettiin laittamatta. Kattotikkaat jo asennettiinkin, ja niiden jatkoksi tulee sitten seinätikkaat kun on niiden aika. Katolla näkyy hyvin meidän läpiviennitkin. Vasemmanpuoleinen on liesituulettimelle, seuraava viemärilinjaston tuuletusputki ja viimeinen ilmanvaihdon jäteilmaputki, (tai tässä uskossa minä ainakin olen). Hormin läpivienti onkin ainut joka on etupuolella taloa.

Tällä viikolla onkin sitten tiedossa kittailujen ja hiontojen loppuun vieminen sekä pohjamaalaaminen alakerrassa.

1 kommentti:

  1. Vinkki: raudat kannattaa laittaa noin jyrkälle katolle koko matkalle. Vapaasta osasta liikkeelle lähtevä lumi vääntää raudan päästä irti alas tullessaan ja repii kattopellin rikki. Nimimerkillä yhdet kattopellit uusineena ja rautoja lisänneenä ; )

    VastaaPoista