keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Näppärät pienet apulaiset

Kun alakerran seinät oli pohjamaalattu oli vuorossa akryylisaumojen teko. Jostain syystä tämä homma lankesi suurimmaksi osaksi minulle. On muuten aivan hirveetä hommaa tuo sauman siloittaminen ilman oikeita välineitä. Yläkerran saumat tehtiin vanhanaikasesti ilman mitään työkaluja ja kyllä oli sormet vereslihalla kun kulmia hinkkasi kolmannessa huoneessa. Tapahtuneesta viisastuneena hankittiin läheisestä Tokmannista äärimmäisen näppäriä kumilastoja millä akryylimassan sai kivuttomasti ja siististi levitettyä kaikkiin kulmiin.Toinen hyväksi havaittu apuväline ikkunoiden akryylisaumoja ja smyygejä tehdessä on tämä Tesan Precision Sensitive maalarinteippi. Emme ole uskaltaneet tavallista maalarinteippiä ikkunakarmeihin liimata, että ei maalit lähde teipin mukana, vaan päädyimme kokeilemaan tapetin päälle tarkoitettua teippiä ja sehän sitten maailman mullisti. Tulee ihan älyttömän tarkka rajaus ja teippi irtoaa helposti pinnasta. Se on helppo käsitellä, eikä tahmaa joka paikkaan ja itseensä kun teippejä asentaa. Hinta toki hieman kirpaisee, mutta tästä olen kyllä valmis maksamaan. Harmi homma vaan, että kyseistä teippiä ei meidän lähirautakaupasta saa, vaan H joutuu poikkeamaan aina työmatkalla sitä K-raudasta hakemaan.

Joten vinkiksi kanssarakentajille - siitä hieman kalliimmasta maalarinteipistä kannattaa maksaa. Ja kumilastat puolestaan olivat tämän projektin halvin investointi, ja todellakin hintansa väärtit.


2 kommenttia:

  1. Olen TÄYSIN samaa mieltä tuosta teippiasiasta. Laadukkaaseen teippiin kannattaa panostaa. Maksaa hintansa moninkertaisesti takaisin kun hermot ei mene kertaakaan teipin kanssa näpertäessä.

    Muutaman kerran olen ihmetellyt, että mihin sitä rautakaupoissakin myytävää "perinteistä" maalarinteippiä oikein käytetään? Kun ei sitä rakentamisessa ainakaan meillä ole kaivattu kertaakaan... :D

    VastaaPoista
  2. Meillä sitä on sitten mennyt varmaan teidän molempien edestä :D Jokaista leveyttä ja yhteen varmaan 15 rullaa kun just noita smyygejä ja lattianrajoja teipattu, milloin mitäkin. Mulle ihan uus tuttavuus onkin noi teidän keltaiset massauskaverit. Mä vedän massat aina sormella, mutta noi vois olla tosi kätevät silikonin laitossa, kun se tarttuu niin veemäisesti sormiin ja muutenkin hankalampi saada siististi kiinni.

    VastaaPoista