torstai 21. huhtikuuta 2016

Hexagonlattia


Saanko esitellä - se täydellinen lattialaatta.

Yläkerran kylpyhuone edistyy nyt kovaa vauhtia. Seinälaattojen asennuksen jälkeen on lattialaatat saatu paikoilleen. Seuraavaksi asennetaan vielä seinälaattojen viimeistä kierrosta. Viimeiseksi hommaksi timpuri jätti mosaiikkien asennuksen suihkusyvennykseen. Kuulemma vaatii pientä askartelumotivaatiota niiden paikoilleen saattaminen.. 


Mitäs mieltä olette tästä lattialaatasta? Minusta me löydettiin juuri täydellinen betonimainen hexagonlaatta. Pinta ei ole sileä, mutta ei myöskään ropoinen vaan sellainen betonimainen - juuri täydellinen. 

Silloin kun alustavia laattavalintoja suunniteltiin, halusin ehdottomasti johonkin tilaan kuusikulmaista hexagon laattaa. Lopulta lopullisia valintoja tehdessä, huone kerrallaan valittiin eri kokoisia neliöitä ja suorakulmioita laatoiksi. Meinasin jo luopua hexagonista kokonaan kunnes sain H:n ylipuhuttua yläkerran kylpyhuoneen lattian laatoittamisesta hexagonilla. Osa syy miksi hexagonia ei muualle valittu oli sen melko korkea hinta.  Yläkerrassa päädyimme lopulta kompromissiin, sillä seinälaatat saimme pilkkahintaan silloin kauan sitten Pukkilan pihamyynnistä. Tästä syystä laskimme, että voimme lattialaattaan panostaa hieman enemmän. Onneksi teimme niin. Olisihan tämä tila ollut paljon tylsempi jollakin tavallisella neliönmallisella laatalla. En myöskään halunnut mosaiikkia koko lattiaan, sillä sellainen meille tulee toiseen tilaan. 

Nyt täytyy vain malttaa odottaa että saadaan laatat saumattua ja päästään tekemään kylppäri valmiiksi.

6 kommenttia:

 1. Kaunis lattialaatta! Tosi nätti tuo betonimainen pinta :) Mun on tunnustettava, etten ollut vuosi sitten lainkaan hexagonin ystävä, mutta kummasti on mieli muuttunut ja kaavailen hexagonia meillekin... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka Hexagon nyt onkin jonkin aikaa jo ollut pinnalla muoti-ilmiönä, on se kuitenkin minusta aika klassinen valinta. Onhan sitä käytetty jo 60- ja 70-luvulla.. Meillä paljastui hexagonia kylppärin lattialaattojen alta kun tehtiin kerrostalossa kylppäriremppaa :)

   Poista
 2. Näyttää tosi hyvän sävyiseltä ja tuossa muodossa on itsessään kivaa jujua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä, ja varsinkin kun laatta on hieman isompaa, eikä sitä ihan perinteisen kokoista 10x10 laattaa vastaavaa kokoa.

   Poista
 3. Saanko kysyä, mistä laatta? Olen saman tyylistä metsästänyt. Ja hauska, kun seinälaattakin on tulossa tuota samaa meille.

  -armi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä laatat on hankittu ABL-laatat myymälästä Vantaalta. Suosittelen lämpimästä! Valtava valikoima ja hyvä palvelu.

   Poista