tiistai 12. huhtikuuta 2016

Operaatio poistoilmalämpöpumppu tekniseen tilaan

Viime viikolla tuli vihdoin se hetki kun oli tarkoitus nostaa meidän poistoilmalämpöpumppu sisälle tekniseen tilaan. Ongelmakohtia operaatiossa oli useita. Ehkä suurin niistä oli se, että oviaukko oli pienempi kuin itse laite joka piti siitä sisälle saada. Toiseksi ongelmaksi osoittautui se, että laitetta ei saa juurikaan kallistaa. Heikkohermoinen olisi tässä kohtaan varmaan heittänyt hanskat tiskiin ja todennut, että plörinäksi meni tämäkin. No juu, yksi jos toinenkin ärräpää pääsi meiltäkin. Operaatiota suunniteltiin ennakkoon ja jonkin näköinen suunnitelma taisi miehillä olla kun nosturiauton pihaan tilasivat ja sillä sitten yrittivät kampea lämpöyksikköä sisätiloihin. Laitteen vaatimaton n. 240kg painohan ei ollut mikään varsinainen edesauttaja sekään. Eihän tuollaista laatikkoa kukaan saa ihmisvoimin sisään liian pienestä aukosta.Ulkopuolelle ei vielä ole rakennettu mitään terassia, joten trukkilavoista kasattiin väliaikainen sellainen. Muutenhan tuonne ei olisi päässyt edes sisälle. Myös väliaikainen raksaovi poistettiin karmeineen, jotta saatiin aukkoa edes hieman tilavammaksi. Emme kuitenkaan voineet suurentaa aukkoa enempää kuin mitä oikea ovi siihen sallii, joten se oli auttamatta vielä 10 cm matalempi kuin sisälle sovitettava pömpeli.


Sisäpuolella tilanne näytti tältä. Harmi kun ei tullut kunnon kameraa mukaan raksalle sinä aamuna, niin kuvan laajuus hieman kärsii.  Jotenkin ne miehet sen tuosta asennosta kuitenkin saivat sisälle muutaman yrityksen jälkeen. Itse en ehtinyt jäädä todistamaan tapahtumia loppuun saakka kun piti kiiruhtaa oikeisiin töihin. Sisälle se kuulema kuitenkin saatiin ja tässä siitä todistusaineistoa.5 kommenttia:

 1. Meillä oli viime viikolla sama projekti.. Jotenkin kummasti se sitten saatiin tuupattua sisälle :D mukava köntti...

  VastaaPoista
 2. Onpa se iso! Ja siis kyseessä poistoilmalämpöpumppu? Mikä teillä on lämmön lähde, eli mistä poistoilmasta tämä nyt sitten lämpöä ottaa talteen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyseessä poistoilmalämpöpumppu, lämmönlähteenä vesikiertoinen lattialämmitys sekä varaava takka. Tällä systeemillä pitäisi sähkönkulutus pysyä kohtuullisena.

   Poista
 3. Vesikiertoinen lattialämmitys on lämmönjakotapa. Olisiko kysessä Niben PILP? Lämpö tulee varmaan tällöin alkujaan varaajan sähkövastuksesta ja lisälämpöä takassa poltetuista puista..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan, eli kyseessä on poistoilmalämpöpumppu, kuten otsikossakin käy ilmi :) Tämä poistoilmalämpöpumppu tuottaa lämpöä jonka se työntää lattialämmitysverkostoon josta se sitten kerää lämmön talteen huoneilmasta lämmittääkseen veden uudelleen.

   Poista