perjantai 22. huhtikuuta 2016

Pesuhuoneessa alkaa tapahtua


Tällä viikolla on alkanut tapahtua myös saunaosastolla. Ensimmäinen kuorma siporex-harkoista haettiin maanantaina. Otettiin kaikki mitä rautakaupassa oli hyllyllä. Eihän ne riittäneet kuin hieman yli ensimmäisen kierroksen. Lupasivat kuitenkin tilata lisää, niin saadaan homma taas eteenpäin. Siporexharkoista muurataan siis tuo kostean tilan seinärunko. Sillä tavoin saadaan totetutettua ilmarako kipsilevyseinän ja vesieristetyn harkkoseinän väliin. 

Jo valmiiksi pienehkö pesuhuone tuntuu nyt vielä pienemmältä kun seinät kasvoivat sisään 9cm joka suunnasta. Toisaalta, eikai siihen suihkutteluun mitään kovin suurtakaan tilaa tarvitse.


Saunan kattoon ja seiniin vedettiin myös suojaputkessa kaiutinjohdot valmiiksi. H:lla on jokin hieno visio miten saunan äänentoisto rakennetaan ilman mitään superkalliita hifilaitteita.
Ollaan sovittu, että H vastaa pesutilojen ja saunan sisustuksesta, joten minä en puutu sen syvemmin siihen. Mitä nyt laattojen, katto- ja seinäpaneeleiden valintaan vaikutin, mutta noin niinkuin muuten.

2 kommenttia:

  1. hei. miksi tällainen ratkaisu kylppärin seiniin, että alla on gyproc ja päälle kivi? miksei suoraan muurattu ilman gyprocia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koska seinät ovat tehtaan tekemiä seiniä, ja ne tulee valmiiksi levytettyinä ja höyrynsululla tiivistettyinä. Höyrynsulku toimii samalla lailla tiivinä kuin vesieriste, ja kahta tiivistä pintaa ei voi laittaa toisiinsa kiinni ilman ilmarakoa. Muuten syntyy ilmatasku johon voi kerääntyä kosteutta.

      Poista