lauantai 23. huhtikuuta 2016

Sisustukseen sopivat koirantarvikkeet

Kirjoittelin aiemmin siitä, miten me olemme huomioineet perheen karvakorvan uuden talon suunnittelussa. Silloin painopiste oli toimivassa arjessa ja käyttöä kestävissä pinnoissa. Nyt kun suunnitteluvaihe on jo tavallaan ohi ja ollaan toteutuksen kimpussa, onkin seuraavana vuorossa koiran huomioiminen sisustuksessa. Jonkun mielestä tässä kohtaan mennään niin pinnallisuuksiin kuin olla ja voi, mutta minä esteetikkona haluan nähdä hieman vaivaa myös tässä asiassa. Miksi minun pitäisi katsella uudessa hienossa keittiössä tylsää koirankuppia kun vaihtoehtojakin on? Vai onko? Nimittäin siitä se ajatus tämän postauksen kirjoittamiseen lähti. 

Olen monta iltaa kahlannut läpi googlen ja blogien ihmeellistä maailmaa päämääränä löytää se täydellinen vesikulho ja ruokakippo meidän karvakorvalle. Tuntuu olevan mahdoton tehtävä. Pinterestiä selaamalla löytyy vaikka mitä mahtavia ideoita ja kauniita käyttöesineitä. Mutta auta armias kun sellainen pitäisi löytää jostain ostettavaksi. Meillä on muutama toive uusien ruoka-astioiden suhteen. Kulhojen täytyy olla tarpeeksi isot jotta lapukka mahtuu niistä mukavasti syömään. Halkaisijaltaan n. 26 cm ja korkeudeltaan n. 8-10 cm. Toiseksi kulhoilla täytyisi olla hieman painoa, jotta ne eivät kuljeksi keittiötä ympäri ruokailun yhteydessä. Kolmanneksi hyvin pelkistetty ulkomuoto ja väritys. Tällainen yhdistelmä tuntuu mahdottomuudelta kun selaa koiratarvikekauppojen valikoimia. Tarjolla on vaaleanpunaista, pantterikuviota, luukuvioita, kruunuja ja sydämiä mutta ei ainuttakaan yksiväristä tai graafisilla kuvioilla koristeltua mustavalkoista tai harmaata kuppia. 


Jenkeistä toki löytyy vaihtoehtoja, mutta sieltä tilaaminen on turhan hankalaa ja toimituskulut huisin korkeita. Esimerkiksi yllä olevat Doca Pet Smorgasbord kulhot olisivat tyyliltään ja kooltaan hyvät, harmi kun niitä ei Suomesta tunnu saavan. Toinen mielekäs vaihtoehto olisi alla oleva keraaminen kulho. Sekin Jenkeistä ja edulliselle kulholle tulee hintaa melkein satasen verran kun lisätään toimituskulut päälle. Löytyisiköhän Suomesta jotain vastaavaa?


Saksalaisesta MiaCara kaupasta löytyi todella hieno betonista valettu juomakuppi. Käytännöllinen tämä 10 kg painava möhkäle ei kuitenkaan ole kun sitä päivittäin pestään ja täytetään uudelleen.


Tällä hetkellä vahvoina ehdokkaina ovat Arabian Uunikokki uunivuoat. Ne ovat kokoluokaltaan sopivat, ulkonäkö on sopivan pelkistetty ja hintakaan ei huitele pilvissä. Ne eivät kuitenkaan ole aivan täydelliset, vaan olisi kiva jos kulhossa olisi kuitenkin jokin juju. Olen myös katsonut Design Letters sarjan kulhoja, mutta sieltä löytyy ainoastaan vesikulhoksi sopiva koko. Ruokakupiksi se on liian pieni. Lähes kahdeksankymmenen euron hintakin on turhan kova koiran ruokakupista.


Olisiko teillä muilla koiraihmisillä jokin hyväksi havaittu koirankuppi joka täyttäisi kriteerit?


Ruokanappulat meillä säilytetään Ikean mustassa peltitynnyrissä, ja siinä ne varmasti jatkossakin säilyvät. Tämä ratkaisu on sekä kätevä, sillä 40l tynnyri nielee sisäänsä kokonaisen ison nappulasäkin ja näyttää samalla siistiltä. 

 
Petinä karvakorva käyttää samaisesta paikasta hankittuja lampaantaljoja. Ollaan kokeiltu erilaisia patjoja ja tyynyjä. Aito lampaantalja on ollut mieluisin paikka. Lisäksi lampaantalja sopii sisustukseen, joten peti voi olla esillä ihan olohuoneessakin. Meidän lapukka nimittäin nukkuu mielellään samassa huoneessa missä me oleilemme. Aamulla on tärkeä nähdä suoraan makuuhuoneeseen, jotta voi olla salamana paikalla kun sängystä alkaa kuulumaan heräämisen merkkejä...

2 kommenttia:

 1. En ole koiraihminen, mutta olen sivusta seurannut ruokakuppien vaeltelua.
  Ei olisi vaikeaa valaa itse betonista (vaikka läpivärjätystä)kuvien mukaisia "jalustoja" irrotettaville teräskulhoille. Silloin sitä painavaa ja paikallaan pysyvää klönttiä ei tarvitsisi koko ajan nostella tiskattavaksi.
  Rohkenen ehdottaa moista, koska teillä on rakennusprojekti meneillään ja tarvittavat materiaalit ja muottiaihiot joko jo on tai tiedätte mistä hankkia.
  Pintakuviontikin onnistuisi sinne muotin sisäpinnalle, saisit juuri sellaiset kuin haluat. Hinta jäisi olemattomaksi.

  VastaaPoista
 2. Meillä on käytössä kirpparilta löydetyt vanhat Arabian Uunikokki -vuoat. Koira ei valita ja emännän silmään sopii :) Iso vuoka on tarpeeksi suuri ja se on helppo pestä muiden astioiden mukana!

  VastaaPoista