tiistai 7. kesäkuuta 2016

Lato pukeutuu tummaan


Täällä blogin puolella on ollut hiljaista. Syy ei ole siinä, etteikö kirjoitettavaa olisi ollut, enemmänkin siinä, että aikaa ei yksinkertaisesti ole ollut. Olemme olleet lomalla H:n kanssa kaksi viikkoa ja sillä aikaa tapahtui paljon asioita. Vähiten mielessä oli tietokoneen ääressä päivystäminen, sitä molemmat teemme riittävästi oikeissa töissä.  Ehkä päällimmäisenä  ajatuksen työntäyteisen loman jälkeen on kuitenkin talon muuttunut ulkoasu. Meillä oli tavoitteena saada talo ja autotalli maalattua lomamme aikana - ja se tavoite saavutettiin, hieman jopa etuajassa.

Projekti starttasi reippaasti ensimmäisenä lomalauantaina. Isolla porukalla päästiin vauhtiin ja saatiin yksi päätykolmio ja kadun puoleista pitkää sivua hyvän matkaa maalattua. Kiitosta vaan talkooporukalle! Loppurupeaman suoritimmekin sitten kahdestaan apunamme alumiinitelineet.

Lehmänkirjava talo kun jokainen on maalannut mistä ylettänyt.

Terassejakin on jo väsätty, kuten kuvasta näkyy. 

Sekä talo ja autotalli saatiin maalattua kahteen kertaan. Ensin arposimme maalaammeko heti kahteen kertaan vaiko vasta ensi vuonna toisen kierroksen. Onneksi päädyimme maalaamaan heti valmiiksi, nyt ei ihan heti tarvitse ryhtyä pensseliä ulkoiluttamaan.

Kun maalaukset oli suoritettu, asennettiin kodinhoitohuoneen päätyyn lopulliset ulko-ovet. Oviksi valitsimme Kaskipuun täyspuiset mustat ulko-ovet. Olemme valintaamme erittäin tyytyväisiä ainakin ulkonäön suhteen. Käyttökokemuksia kun ei vielä ole mahdollista saada.Ja lopuksi pensselit nurkkaan...

4 kommenttia:

 1. Hienolta näyttää! Mikä tuon maalin sävykoodi on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värikoodi on Tikkurilan deco grey kartasta nro 1935.

   Poista
 2. Näyttää hyvältä! Mitä tuotetta mahdoitte käyttää maalaamiseen? Pinta näyttää kivan kuultavalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maalattiin Tikkurilan Vinhalla, joka myydään puunsuojana, eli onkin hieman kuultavaa ja vaatii huoltomaalausta hieman useammin kuin maali-maali. Vinha on kuitenkin helppo levittää ja käsitellä ja pinnasta tuli oikein hyvä. Suosittelen.

   Poista