maanantai 25. heinäkuuta 2016

Raksakuulumisia

Hui miten aika on taas rientänyt. Tässä on ehtinyt vierähtää tovi jos toinenkin ilman päivityksiä, pahoittelut siitä. Pientä taustatietoa seuraa:

Toukokuisen maalausurakan jälkeen homma oli hyvässä vauhdissa. Timpurimme kuitenkin joutui toiselle työmaalla melkein kolmeksi viikoksi, joten kesäkuu meni siltä osin hieman plörinäksi. Kun juhannuksen jälkeen päästiin vauhtiin on vauhtia myös riittänyt. Ihan hirveästi on ehtinyt tapahtua ja kohta alkaa olemaan jo muuttoa ajatellen valmistakin. Koitan ajan kanssa hieman palata asioissa taaksepäin ja paloitella työvaiheita hieman pienempiin osiin. Postauksia on siis tulossa.

Olemme itse olleet lomalla ja tietysti tehneet pitkää päivää raksalla koko loman. Naureskeltiin, että nyt tehdään kesälomareissu kun lähdimme K-Rautaan ostamaan lisää saumalaastia sen loppuessa hieman kesken. H nollasi autonsa trip-mittarin loman alkaessa ja eilen illalla mittari näytti yli 300 km ajoa. Kummasti niitä kilometrejä kertyy nurkissa pöyriessä kodin, raksan ja rautakaupan välillä. Muualla ei olla  yksinkertaisesti ehditty eikä maltettu käydä. Asiahan on nimittäin niin, että muuttoaikataulu on lyöty lukkoon. Sehän tarkoittaa sitä, että meillä on miljoona enemmän tai vähemmän pikkuhommaa jotka täytyy saattaa valmiiksi ennen käyttöönottotarkastusta. Suurimpina niistä ovat tällähetkellä vesikalusteiden asennukset sekä sähkötöiden viimeistelyt. Lisäksi ilmanvaihto täytyy käynnistää ja asettaa kohdilleen. Ulkopuolella pitäisi vielä ehtiä tekemään terasseihin kaiteet ja portaat sekä valamaan pääsisäänkäynnin lattia. Palotikkaista puuttuu myös muutama rima vielä. Olemme kuitenkin toiveikkaina aikataulun pitämisen suhteen. Katsotaan kuinka meidän käy...


Helinähaukku mallailemassa miten tulevaan suihkuun mahtuu.

3 kommenttia:

 1. Ihanaa, olette jo niin pitkälle! Hurjan paljon tsemppiä loppukiriin ennen muuttoa!

  VastaaPoista
 2. Moi,
  Meillä "Latokoti - barn with a twist" samanhenkinen koirasuihku tuloillaan ja koirakin näyttäisi olevan samaa kokoa 😊 Haluaisin tiedustella miten leveä suihkunne on ja entä väliseinän korkeus? Onko toimivan kokoinen Helinälle ja pysyykö roiskeet turkkia ravistellessa suihkun puolella?
  Inspiroiva blogi sulla ja todella kaunis koti 👍🏻

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,
   Suihkun väliseinä on yhtä korkea kuin khh alakaapistot, taso tulee seinän yli. Leveydeltään pesukaukalo on alle metrin, n 80-90 cm. Syvyyttä saman verran kuin kaapitkin, eli n 60 cm. Meillä on tuo koko toiminut hyvin, tosin Helinä ei koskaan puristele itseään sisätiloissa, joten mitään "sadesuihkua" ei ole tullut kokeiltua :) Aluksi tuo tuntui paperilla ja myöhemmin ilman laattoja tosi pieneltä mutta riittää ihan hyvin keskikokoiselle koiralle.

   Poista