torstai 28. heinäkuuta 2016

Sokkelin pinnoitus


Sokkeliin halusimme kivirouhepinnan ja tutkimmekin useampia vaihtoehtoja toteutukselle. Päädyimme kuitenkin käyttämään Tikkurilan Yki sokkeliaineita. Sokkeli oli tasoitettu ensimmäisen kerran jo viime syksynä ennen kuin edes talopaketti oli tullut. Se tasoitekerros käytiin läpi hiomakivellä ja hiottiin suurimmat rosoisuudet ja epätasaisuudet pois. Sen jälkeen vedettiin vielä toinen kerta tasoitetta ihan ohuelti joka kuivuttuaan käytiin kevyesti läpi hiomakivellä. Kun pohjatyöt oli saatu kuntoon maalattiin pintaan Yki Sokkelimaali. Valitsimme ihan sen vakiovärisen harmaan väriyhdistelmän pohjamaalia ja kivirouhetta. Maalin kuivuttua projektia jatkettiin vielä levittämällä pintaan Yki Aitokivi kivirouhe. Valmiin lopputuloksen näette kuvista. Pinnasta tuli erittäin siisti ja ryhdikäs. Hieman väri taittaa ruskeaan tietyssä valossa, mutta pääasiassa se kuitenkin on harmaa. Tätä suosittelemme lämpimästi. Oli helppo työstää ja menekkikään ei ollut kovin suuri, joten kustannukset pysyivät maltillisina. Huomionarvoista on, että Aitokivi rouhetta kannattaa kerralla ostaa koko talon tarpeisiin ja samaa erää. Koska rouhe on tehty luonnonkivestä, voi väri hieman vaihdella erien välillä.


3 kommenttia:

 1. Terve!

  Onko tuo sokkelin pinnoite perus harmaa KPC, vai onko se sävytetty versio? Meillä edessä sama urakka ja teidän sokkeli näyttää hyvältä!

  VastaaPoista
 2. Hei!

  Onko sokkelinne pinnoitettu Yki Aitokiven vakiovärillä "Harmaa KPC", vai onko se joku siitä sävytetty versio? Meillä on edessä sama urakka, teidän sokkelista tuli hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kyllä on se vakioharmaa millä pinnoitettiin. Niissäkin tosin on valmistuserissä eroja, joten kannattaa kerralla ostaa kaikki tarvittavat purkit jotta kesken seinän ei vaihdu sävy :)

   Poista