perjantai 5. elokuuta 2016

Palotikkaita ja terassinkaiteita

Nyt ollaan jo aika lähellä, nimittäin muuttoa. Muuttotarkastus on nimittäin tilattuna. Enää on muutama useampi homma hoidettavana. Hyvällä mallilla kuitenkin ollaan. Ulkopuolella ollaan saatu palotikkaat paikoilleen. Koska halusimme yläkertaan isot, lattiaan asti ulottuvat ikkunat, piti meidän ulkopuolelle tehdä jokin suojakaide jotta ikkunasta ei tipahda. Ratkaisimme asian kiinnittämällä puurimoista kaiteen joka jatkuu "tikkaina" alas asti. Lopputuloksena melko huomaamaton hätäpoistumistie ja yhtenäinen ilme kaiteen ja tikapuiden välillä. Tuo tikasosa oli ensin tarkoitus asentaa suorana jatkumona toisen ikkunan alle. Hupsistakeikkaa siinä kuitenkin on joku = minä itse, suunnitellut ulkovalon paikan, joten eihän niitä tikkaita siihen päälle tietenkään voinut laittaa. Hetken kiroiltuamme tilannetta ja omaa tyhmyyttämme, päädyimme kiinnittämään tikkaan keskitetysti molempien ikkunoiden alle. Tätä muutosta ei kukaan olisi huomannut jos en juuri äsken olisi asiasta maininnut. Mainitsin silti, sillä aina kaikki ei mene ihan suunnitellusti. Lopputulos on tilanteesta huolimatta oikein hyvä.


Terasseja kiertää tällä hetkellä tuollaiset lautahäkkyrät jotka odottaa valua. Kunhan saadaan valu tehtyä on vuorossa portaiden nikkarointi. Siitä lisää sitten kun portaat päästään toteuttamaan. Toivottavasti päästään pian. Kovin olisi tarpeelliset ennen muuttotarkastusta.


Takapihan ja kodinhoitohuoneen terassit on saaneet kaiteet. Tolppia tietysti täytyy vielä lyhentää lopulliseen mittaansa, sekä käsijohde asentaa - ensin tosin hankkia. Hieman näyttää hassulta tällä hetkellä, kun tolpat ovat painekyllästettyä ja rimat maalattu. Tarkoitus on kuitenkin ensi kesänä, kun painekyllästetyt ovat olleet vuoden sään armoilla, maalata koko kaide samalla tummanharmaalla. Siihen asti mennään kirjavalla kokonaisuudella.Kodinhoitohuoneen ja teknisen tilan sisäänkäyntien yläpuolelle on katoskin alkanut rakentua. Runko on valmiina, pellit ja kiinnitysvaijerit uupuu. Tukitolpat siis poistuu kunhan saadaan vaijerit kiinnitettyä yläpuolelta seinään.

2 kommenttia:

  1. Jos aiotte maalata terassin tolpat, suosittelen ne vaihtamaan normaaliin, ei-kyllästettyyn materiaaliin, koska maali ei tule pysymään ikinä painekyllästetyssä tavarassa vaan lähtee jo vuoden-parin päästä suikaleina pois. Tietysti ne voisi öljytä samalla harmaalla? Kokemusta on episodista :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katsotaan kuinka käy :) Annetaan tolppien ensin kuivua kunnolla ja maalataan tosiaan vasta ensi vuonna. Tuoreessa painekyllästetyssä ei ainakaan pysy ja tietysti riippuu vähän mitä ainetta valitsee käytettäväksi.

      Poista