keskiviikko 21. syyskuuta 2016

Havupenkki
Autotallin pihan puoleiseen päätyyn piti keksiä jokin istutusratkaisu hieman viettävään maahan joka laskee avokalliolle. Anturan reunaan kasasimme ensin luonnonkiviä joilla saatiin "sokkeli" katoksen kohdalta lähes kokonaan piiloon. Seuraavaksi multa rajattiin laudalla kivistä ja jyrättiin kaivinkoneen kauhalla sekä nurmikkojyrällä tiiviiksi. Mullan ja avokallion rajalle kasasimme taas luonnonkivistä reunan. Seuraavaksi suunnattiin puutarhamyymälään taimiostoksille. Istutusalue on aamupäivisin varjoinen ja iltapäivällä auringossa. Päätimme kokeilla josko siinä viihtyisi havukasvit. Ikivihreät tuovat ympärivuotisesti väriä tummaan tallinpäätyyn joka on suoraan olohuoneen ikkunoiden edessä.


Kasveiksi valittiin kartiovalkokuusia sekä japanilaista harokatajaa. Toiveena, että harokataja lähtee leviämään maatapitkin ja kartiovalkokuuset kasvavat komeiksi kartionmallisiksi kuusiksi. Maanpeitekasviksi laitoimme variksenmarjaa - pieni pala saaristoa myös omaan pihaan. Meillä nimittäin kasvaa mökillä kallioiden päällä valtavasti variksenmarjaa ja se on oikein kaunis vehreä matto. Mielestäni sopii havujen kaveriksi oikein mainiosti. 

Vielä täytyy käydä hakemassa hieman koristehaketta jotta saadaan penkki peiteltyä rikkaruohoilta. Mutta kysymys kuuluukin, laittaakko tavallista kuorikatetta vai värjättyä, mustaa koristekatetta?
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti