tiistai 6. syyskuuta 2016

Muuttolupa

Kaksi viikkoa sitten meillä oli osittainen loppukatselmus, eli toisin sanoen muuttotarkastus. Saman verran ollaan jo uutta kotia asuttu. Kannoimme nimittäin muuttokuorman sisään samaisena maanantaina, sillä vanha asunto piti luovuttaa loppuviikosta ja se piti saada tyhjäksi ja loppusiivottua. Eikä siinä nyt tietenkään enää malttanut mennä vanhaan kotiin kun uusikin oli valmis.

Odotellessamme rakennustarkastajaa paikalle kiertelin ja napsin hieman kuvia tyhjästä talosta. Alla pieni otanta tilanteesta ennen muuttoa. Kaksi tuntia myöhemmin alakerta olikin jo ihan täynnä pahvilaatikoita ja kasseja.
Nyt olemme kahden viikon aikan saaneet lähes kaikki tavarat paikoilleen. Vielä odotellaan sohvaa alakertaan. Se meillä jo kerran oli, mutta jouduttiin harmillisesti palauttamaan uudelleen verhoiltavaksi nahassa olleen reiän vuoksi. Toivottavasti se saadaan pian paikalleen olohuoneeseen. Ruokailutilasta uupuu vielä se oikea ruokapöytäkin. Toistaiseksi mennään vanhalla olemassa olevalla pienellä pyöreällä. Jos vaikka jouluksi saataisiin koti "valmiiksi".

Pihalla on viime viikkoina kovin tehty töitä sen saattamiseen valmiimmaksi. Täytyykin ottaa hieman kuvia siitäkin.

8 kommenttia:

 1. Onnea uuteen kotiin. Teillä on ihanan näköiset tilat olla ja asua!

  VastaaPoista
 2. Onnea uuteen kotiin! Näyttää upealta!

  VastaaPoista
 3. Upealta näyttää! Meidän uuteen taloon on myös tulossa saman tyyppinen 1,5-kerroksinen avoin tila. Mietitään parhaillaan, miten kaikumisen saisi minimoitua tuossa tilassa. Mikä teillä on muuten kattomateriaali tuossa korkeassa tilassa? Minkälaiseksi akustiikka tilassa on osoittautunut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Me pohdimme myös kaikumista tuossa korkeassa tilassa, mutta se onneksi osoittautui turhaksi. Meillä on sekä lattia, että katto aitoa puuta. Lattiassa lankku ja katossa Siparilan struktuuripaneeli joka on hieman karhea. Näin ollen kaikki pinnat ei ole kuolleita kovia pintoja. Tyhjäni tilassa hieman kaikui, mutta nyt kun meillä on hieman huonekaluja niin kaikuminen on todella pientä eikä ollenkaan häiritsevää. Meiltä siis puuttuu olohuoneesta vielä sohva ja matto, joten uskoisin, että kaikuminen loppuu kokonaan kunhan saadaan kalusteet paikoilleen. Kannattaa siis valita materiaaleiksi huokoisia ja "pehmeitä" materiaaleja. Voisin kuvitella, että kova laminaattilattia ja kipislevyseinät ja katto tekevät tilasta huomattavasti enemmän kaikuvan.

   Poista
  2. Kiitos tiedosta! Muistatko tarkemmin, mikä (leveys + materiaali) Siparilan struktuuripaneeli katossanne on? Vaihtoehtoja näytti olevan useampia: https://www.siparila.fi/paneeli/struktuuri-sisaverhous/

   Poista
  3. Nyt en valitettavasti muista ulkoa, mutta mielestäni otettiin aika perusleveyttä, sanoisin että 100-120 niin ei kauheasti mene pieleen.

   Poista