perjantai 16. syyskuuta 2016

Pihanmuokkausta ja puutarhakompostori

Olemme kuluneiden viikkojen aikana ahertaneet pihan kimpussa joka ilta. Tuo ennen niin toivottomalta näyttävä taistelutanner alkaa pikkuhiljaa muotoutumaan ja paljastamaan todellisen ulkomuotonsa. Kaivinkoneella on riittänyt hommaa, kun ensin tasoitettiin olemassa olevalla maa-aineksella takapihaa jonka jälkeen tilasimme multaa ja luonnonkiviä. Multaa on tähän mennessä levitelty jo useampi kuorma ja vielä tarvitaan lisää. Kaivuutyöt siis jatkuvat vielä jonkin aikaa.


Takapiha alkaa jo näyttämään ihan pihalta. Sokkelin reunaan on saatu luonnonkivet aseteltua ja nurmikko on kylvetty. Toivotaan, että sieltä ehtii nousta hieman vihreää vielä ennen pakkasia. Terassin alaosan rimoitus jäänee suosiolla ensi kesään.


Pihan takanurkkaan nikkaroitiin jämälaudasta myös lehtikompostori. Tai kompostori ja kompostori, ehkä paremminkin kehikko johon kerätä puutarhajätteet. Halusin selvän paikan mihin heittää rikkaruohot ja muut perkuujätteet. Ovat siistimmin niin. Maalasin kehikon mustaksi jotta se maisemoituisi ympäristöön. Mielestäni tuli oikein siisti ottaen huomioon, että mitään tarvikkeita ei erikseen tähän hankittu.


 Etupuolella onkin sitten vielä hieman tekemistä... jatkoa siis seuraa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti