TAUSTAA


Lämpimästi tervetuloa Mustaan Latoon!

Mustan Ladon takana vaikuttaa kakskyt jotain pariskunta joka rakentaa ensimmäistä kertaa taloa.

Kesällä 2014 aloimme pyöritellä mielessämme seuraavaa asumismuotoa. Alkoi pikkuhiljaa tuntua siltä että on aika muuttaa pois kerrostalokolmiosta ja saada tilaa ympärille. Kiertelimme asuntonäytöissä ja aloimme saamaan käsityksen siitä mitä haluamme ja mihin rahkeemme riittävät. Aluksi ainoana ajatuksena oli ostaa valmis talo jonka sitten remontoisimme oman näköiseksi. Kierreltyämme asuntonäyttöjä alkoi tilanne kuitenkin vaikuttamaan siltä että voisi olla ajankohtaista myös rakentaa ihan alusta asti oma. Pidimmekin sitten pidemmän aikaa vaihtoehtoina rakentamista remontoitavan talon ostamisen rinnalla. Hakusessa oli kolmen - neljän makuuhuoneen talo. Tässä kohtaa rakennussuunnitelmissa oli yksikerroksisen talon rakentaminen.

Käytimme koko syksyn taloa tai tonttia etsien ja muutamia vaihtoehtojakin löytyi. Sitä oikeaa ei kuitenkaan löytynyt missä olisi sijainti, talo, tontti ja hinta kohdannut meidän mieltymyksiimme. Kun rakentaminen alkoi tuntua paremmalta tai kenties ainoalta vaihtoehdolta päädyimme vielä kertaalleen harkitsemaan niitä tontteja joita jo aikasemmin kesällä ja alkusyksystä olimme puntaroineet. Jostain syystä sitten teimme yhtenä joulukuisena iltana päätöksen kalliopohjaisen omakotitalotontin ostamisesta, olkoonkin että kaava vaati rakentamaan kaksikerroksisen asuinrakennuksen. Olimmehan tähän asti etsineet pääsääntöisesti tonttia mihin olisi saanut rakentaa yhteen tasoon. Seuraavana päivänä teimme tarjouksen tontista ja siitä ei montaa viikkoa kulunut niin allekirjoitimmekin jo kauppakirjan ja maksoimme tontin. Joulukuussa 2014 meistä tulikin sitten tontin omistajia.

Tonttikauppojen jälkeen suunnittelu lähtikin sitten todenteolla käyntiin. Nyt oli selvää mitä kaava määräsi joten oli selkeä kuvio mitä piti lähteä toteuttamaan. Toiveina oli 3-4 makuuhuonetta, iso yhtenäinen keittiö-ruokailu-olohuone tila ja toimivat pesutilat ja kodinhoitohuone. Laitoimme toiveitamme paperille ja minä hahmottelin niistä sitten vaikka kuinka monta erilaista pohjaratkaisua. Monen keskustelun ja muutoksen jälkeen päädyimme reippaasti muunneltuun versioon Kannustalon Ladosta. Julkisivu toki säilyi, sillä se miellytti silmäämme jo heti ensimetreiltä, huonejako vain piti saada toteutettua meille toimivaksi.

Tammikuussa otimme yhteyttä Kannustalon edustajaan ja sillä tiellä ollaan.
Mitään absoluuttista aikataulua ei ole erinäisistä syistä vielä naulattu, mutta olemme leikitelleet ajatuksella että loppukesällä - syksyllä 2015 kuokka iskettäisiin maahan. Ennen sitä on kuitenkin vielä monta asiaa jotka tarvitsee selvittää ja saada järjestettyä.